ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська область готується до 150-річчя Франка

|

У Львівській обласній адміністрації відбулася нарада з підготовки до 150-річчя від дня народження Івана Франка, повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації. Учасники обговорили план заходів, запланованих з цього приводу.

До плану уже включено ремонт філологічного факультету Дрогобицького педуніверситету, де навчався Іван Франко, газифікація села Нагуєвичі та ремонт дороги до цього населеного пункту, зазначив заступник голови ЛОДА Степан Лукашик. Проте він зауважив, що потрібно подавати нові пропозиції, зваживши на те, що цього року потрібно використати кошти на великі за обсягом роботи, а вже на наступний рік передбачити фінансування різних фольклорних заходів та поповнення експозицій музеїв.

Ректор Львівського Національного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук запропонував до основних заходів включити також ремонт пам’ятника Каменяра, а також бібліотеки та аудиторії, у яких він навчався. Керівник ЛНУ також повідомив, що університет власним коштом видав ряд книг, в міру можливостей частково відремонтував бібліотеку та аудиторію. Іван Вакарчук розповів, що особисто звернувся до директора Львівської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Анатолія Кидисюка щодо друку ювілейної марки та листівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *