ОСТАННІ НОВИНИ

Конфлікт у Львівській філармонії: звільнено 23 музикантів

|

23 музикантів „Львівського симфонічного оркестру“ Львівської державної філармонії звільнено через „політичне волевиявлення“ та „непорозуміння з керівництвом“, – повідомив Західну інформаційну корпорацію один із звільнених, артист Львівського симфонічного оркестру Львівської державної філармонії Михайло Сосновський.

М.Сосновський зазначив, що непорозуміння з керівництвом філармонії виникло ще тоді, коли музиканти поїхали на майдан Незалежності у Київ. „Після цього, з 8 грудня до 8 січня, ми перебували на гастролях в Голландії: відповідний контракт підписав ще старий директор філармонії Орест Баран. Але перед тим, як їхати на гастролі, ми написали заяви на звільнення за власним бажанням, оскільки трудове законодавство не дозволяє брати відпустку більше, ніж на 15 днів: після гастролей новий директор Сергій Бурко пообіцяв поновити на роботі усіх музикантів. Такі джентльменські угоди діють у філармонії уже протягом трьох років, і завжди нас поновлювали на роботу. Однак, цього разу так не сталося. На нашу думку, така ситуація зі звільненням виникла через те, що ми поїхали на майдан, незважаючи на заборону керівництва і через особисті суперечки музикантів із управлінням культури Львівської ОДА“, – заявив М.Сосновський.

Свою думку з цього приводу має начальник управління культури ЛОДА Володимир Гаюк. „Музиканти Львівської державної філармонії поїхали на гастролі самочинно, написавши заяви на звільнення, тому тепер не мають права лити бруд на дирекцію“, – так прокоментував він ситуацію, що склалася у Львівській філармонії, Також він повідомив, що до Львова музиканти повернулися після того, як гастролі у Голландії провалилися.

„Там думали, що приїде Петербурзький оркестр, а коли дізналися, що це музиканти з Львівського симфонічного оркестру, їх просто вигнали“, – зазначив він. Нині, за словами начальника управління культури ЛОДА, головний диригент Львівської філармонії пропонує влаштувати конкурс, за результатами якого музикантів-гастролерів зможуть поновити на роботі. „Але вони не вміють грати, от і захвилювалися, – зауважив Гаюк. – Таких митців треба гнати з мистецтва драною мітлою“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *