ОСТАННІ НОВИНИ

„Я готовий змінити мандат депутата на посаду керівника Львівщини” – Петро Олійник

|

Народний депутат України, керівник обласного штабу „Нашої України” Петро Олійник готовий стати керівником області і змінити свій депутатський мандат. Як повідомив П. Олійник під час сьогоднішньої прес-конференції, зараз він виконує доручення Віктора Ющенка – вивчає ситуацію в області та повинен дати пропозиції щодо формування нової влади в області.

П. Олійник наголосив, що це доручення В. Ющенко давав йому двічі. Водночас, він зазначив, що це не означає, що він „буде головою області”, оскільки це призначення залежатиме від Ющенка. Виконуючи доручення Віктора Ющенка щодо вивичення ситуації в області Петро Олійник з’ясував, що „Сіцілійська мафія порівняно з тим, що діється на Львівщині, відпочиває”. Він наголосив: „Отримавши аналітичні записки з центру та інших силових структур я вжахнувся. Найглибша проблема у нас це корупція, яка пронизує всі куточки людської діяльності у Львівській області, яка з верху до низу присутня на митниці, у податковій, міліції в окремих прокуратурах, службах СБУ. Система відлагоджена і вона діє”. Олійник зазначив, що є великий розрив між людьми, які працюють у цих органах : „практично медведчуківщина як явище почистило від фахівців усі структури. Немає у цих структурах людей середнього віку, втрачена агентура у хорошому розумінні цього слова. Ситуація в області критична. Не виключено, що доведеться звертатися до пенсіонерів, які були відсторонені, з проханням вертатися в правоохоронні органи”.

Окрім цього, на його думку, зараз необхідно відпрацювати уніфікований механізм підходу до бізнесу – „хто порушуватиме правове коло буде покараний, незалежно від того до якої політичної партії він належить” – зазначив Олійник. До речі, за його підрахунками, зважаючи на сплачені наперед податки, дефіцит бюджету області може складати більше 200 мільйонів.

„Нам необхідно забезпечити ефективну політику. Сьогодні я проводжу колосальні консультації з консалтинговими фірмами, науково-дослідними інститутами, політичними та бізнесовими колами. Маємо розробити комплексну програма з динамічного розвитку Львівської області” – вважає Олійник. Він пообіяв, що окремим політичним силам і політикам не вдасться реанімуватися і під іншими прапорами залишатися у виконавчих структурах. А щодо формування команди Олійник зазначив, що вестимуться переговори з окремими політичними силами Львівщини, власне з керівниками, але не з депутатами.

„Маємо високі очікування людей, але низький соціальний стандарт. Якщо ми не вийдемо на ефективну політику та економіку, ми можемо програми вибори 2006-го року” – Петро Олійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *