ОСТАННІ НОВИНИ

Григорій Явлінський привітав львів’ян з перемогою демократії

|

Відомий російський політик Григорій Явлінський, що перебуває зараз у Львові, зустрівся сьогодні з місцевими журналістами. Приводом до цього, за словами Явлінського, стали зустрічі з простими львів’янами, які часто зупиняють його на вулицях, просячи відповісти на запитання. Більшість з них стосуються ставлення росіян до української “помаранчевої революції”, перспектив українсько-російських стосунків, відмінностей між сучасними Україною та Росією.

Україна, на думку російського політика, значно далі просунулася в процесі формування громадянського суспільства за свого північного сусіда. Основними причинами цього Явлінський вважає більшу проєвропейську направленість зовнішньої політики України (хай навіть часто і декларативну), відсутність військових дій на території країни, значно більшу розвинутість громадських організацій, а також особливості національної економіки, яка значно менше орієнтована на продаж сировинних багатств, а більше на розвиток сучасних технологій.

Явлінський акцентував увагу на тому, що основна перемога України не в приведенні до влади Президента Ющенка, а в масовому виступі суспільства на захист своїх громадянських прав. Російський політик також відзначив те, що демократичні сили Росії підтримували також не конкретного кандидата, а захист українцями свого волевиявлення.

Не оминув Явлінський і особливостей українсько-російських стосунків. Зокрема, відповідаючи на запитання віце-консула Росії у Львові про так звані утиски росіян у Львові, Григорій Явлінський повідомив, що справжна дискримінація російського населення відбувається у країнах Центральної Азії, насамперед Туркменії, однак жодних заяв російського зовнішнього відомства з цього приводу чомусь не відбувається. “Вся справа у газі” – констатував лідер російського “Яблука”.

Григорій Явлінський – лідер російської партії „Яблуко“, екс-кандидат у президенти Росії. Народився і провів дитинство у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *