ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет Львова сьогодні не прийняли. Наступна спроба - 20 січня

|

Бюджет Львова на 2005 рік сьогодні не було прийнято навіть у першому читанні. Після бурхливої дискусії у сесійному залі міський голова Любомир Буняк погодився з позицією фракції „Наша Україна”, викладеної депутатами Сергієм Бащуком та Юрієм Кужелюком – відправити проект бюджету на доопрацювання, узгодивши до 20 січня усі пропозиції та зауваження, що пролунали сьогодні у сесійній залі.

Пропозиція мера прийняти документ у першому читанні у депутатських виступах була підтримана лише депутатом Василем Білоусом, який водночас посідає пост заступника міського голови. Більшість з депутатів біля мікрофону наголошували на серйозних недоопрацюваннях у проекті, а також на тому, що міські радники мали змогу аналізувати пропонований бюджет лише кілька днів.

Проте навіть за цей короткий час фракція „Наша Україна” встигла подати пропозиції про зміни у статтях бюджету на загальну суму 21,8 мільйона гривень. Серед них найбільшу незгоду Любомира Буняка викликала пропозиція скоротити видатки на державне управління на 5 мільйонів. У відповідь мер звинуватив депутатів у тому, що вони намагаються відібрати й без того мізерну зарплатню у працівників міськвиконкому та комунальників, і у свою чергу запропонував депутатам відмовитися від грошей, які виділяються кожному з них на житлово-комунальне господарство та благоустрій свого виборчого округу.

Окрім того, Любомир Буняк нагадав депутатам, що чималі кошти міський бюджет втрачає від того, що вони вчасно не приймають важливі рішення. Йшлося про Програму приватизації майна, продаж земельних ділянок. Правила розміщення зовнішньої реклами. „Голосувати треба” – резюмував мер.

Серед перлів у виниклій гарячій дискусії вартує на увагу заява Юрія Кужелюка, що „цей бюджет не має бути передвиборним, бо вже один претендент зробив передвиборний бюджет на державному рівні, і ми зараз пожинаємо плоди цього”. А також заяви депутатів Гузара та Бедрила, що мерові „не вдасться їх нагнути”.

Врешті мер знайшов розумний компроміс з депутатським корпусом, погодившись відправити проект бюджету на доопрацювання. Як передбачає депутат Богдан Бедрило, „дні до прийняття бюджету будуть дуже гарячими”.

Доопрацьований проект бюджету міська рада розгляне на наступному пленарному засіданні, 20 січня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *