ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ звернувся до священиків та мирян

|

Блаженіший Любомир Кардинал Гузар, глава УГКЦ, звернувся з двома листами до отців-душпастирів та мирян. У цих зверненнях він наголошує на закінченні виборчої кампанії, закликаючи священиків підтримувати у мирянах політичну силу і бути активними громадськими діячами, мирян ж закликає взяти активну участь у розбудові здорового суспільного ладу в нашій Україні, повідомляє прес-сектретаріат глави УГКЦ.

У листі до отців Блаженіший Любомир наголошує: „Крім особи провідника нашої держави і гаранта її Конституції, виборчий процес, який ми всі так важко пережили, відкрив нам щось несподіване серед того загального напруження та душевного потрясіння – неймовірну позитивну силу, з допомогою якої людям вдалося відстояти свої права. Ця сила особлива тим, що вона не спричинила насилля, руйнації, а, навпаки, зродила бажання чинити добро. Вона аж ніяк не була революцією з властивою їй жорстокістю”. Він закликав священників підтримувати у мирянах політичну силу, яка проявилася під час передвиборчої кампанії. „Щоб Ви були не тільки добрими душпастирями, духовними провідниками, а й активними громадськими діячами. Це потреба сьогодення,” – наголошує глава УГКЦ.

Мирянам Блаженійший Любомир Кардинал Гузар нагадує, що Господь благословив народ і дав йому нового провідника.”Нас це тішить, і ми певні, що в нових обставинах істотні зміни на краще можуть відбутися. Але від чого чи від кого залежить те, чи вони справді відбудуться? Це залежить від Вас і від мене, від кожного з нас!” – вважає глава. „ Закликаю Вас взяти активну участь у розбудові здорового суспільного ладу в нашій Україні. Не приспіть ту добру силу у своєму серці. Пошануйте Божий дар, який милосердно і мудро нам даний. Свій внесок у вагоме діло можете робити особисто й приватно, але краще спільно з іншими свідомими громадянами” – йдеться у листі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *