На ЗАТ „Ензим“ став до ладу єдиний в Україні повністю автоматизований цех з виробництва сушених хлібопекарських дріжджів, повідомляє відділ маркетингу підприємства. Потужність першої черги цього виробництва – 150 тонн на місяць, а другої, яку. запустять через рік – 300 тонн на місяць. Цех устатковано обладнанням німецьких фірм КЕMРE, WESTFALIA та іспанськоі компаніі PROCONOR.
Модернізований цех „Ензиму“ дав змогу підвищити характеристики сушених
дріжджів: з першого до вищого гатунку. Найважливішим сортовим критерієм є
зменшення вологості дріжджів з 10% до 5%-6%. Це продовжує гарантовану
тривалість їхнього зберігання. Водночас покращення показника вологості не
змінило піднімальну силу високосортного сушеного продукту, яка залежить від
життєдіяльності тендітноі дріжджовоі клітини, тому що нове устаткування
дозволяє висушувати іі в спеціальному ощадливому режимі.
Дистрибутори підприємства вже забезпечили торговельні мережі України
12-грамовими пакетиками сушених дріжджів – для проведення випробувань і
збільшення прихильників практичного продукту серед роздрібних покупців.
Компанія планує продавати 20% сушених дріжджів в Украіні, а решту експортуватиме в Росію, Чехію, Словаччину, Сербію і Чорногорію, Словенію, Хорватію, Польщу, Македонію, країни Прибалтики, Азії та Африки.