ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджетна сесія обласної ради може відбутися до кінця року

|

Розгляд проекту рішення „Про обласний бюджет Львівської області на 2005 рік“ був в центрі уваги засідання президії Львівської обласної ради 28 грудня. Як повідомляє прес-служба Львівської обласної ради, з цього приводу доповідали заступники голови облдержадміністрації Олег Демків та Степан Лукашик.

Олег Демків звернувся до депутатів обласної ради – членів президії з проханням розглянути обласний бюджет на сесії обласної ради ще до кінця цього року. „Показники бюджету не є досконалими, але неприйняття бюджету зробить неможливим виплату з 1 січня 2005 року підвищеної заробітної плати працівникам бюджетної сфери“, – зазначив на засіданні президії Олег Демків.

Натомість депутати висловили сумнів, що вдасться опрацювати запропоновані показники бюджету на 2005 рік в такий короткий термін. Тим паче, що є багато зауважень до запропонованих показників. „Особливо нас непокоїть сільське господарство. Необхідно вишуковувати кошти на підтримку села, а запропоновані показники на сільське господарство у бюджеті 2005 року є мінімальними. Багато зауважень і щодо переліку об’єктів інвестиційної програми на 2005 рік“, – зазначив Петро Комар.

Голова бюджетної комісії обласної ради Василь Романів повідомив, що сьогодні відбулось засідання бюджетної комісії і складено графік роботи усіх постійних комісій обласної ради з показниками бюджету 2005 року.

Наприкінці зустрічі учасники засідання дійшли до компромісу.“Я призначу дату проведення сесії , якщо усі голови постійних депутатських комісій і керівники фракцій дадуть згоду провести сесійне засідання до кінця цього року. Бюджетний процес є складним і відповідальним і потребує великої роботи. Cесійне засідання відбудеться до кінця року, але на розгляд депутатського корпусу будуть винесені статті, які забезпечують виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ і соціальної сфери“, – зазначив Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *