ОСТАННІ НОВИНИ

Транзит газу через Україну на експорт досягнув історичного максимуму

|

У 2004 році транзит природного газу через територію України на експорт до європейських країн досяг історичного максимуму – 120,1 млрд. куб м., повідомляє прес-служба НАК „Нафтогаз України“. Загальний обсяг транзиту через Україну включно з поставками до Молдови та південних регіонів Росії в 2004 році складе 136,85 млрд. куб м. Цей показник був більшим лише двічі – у 1996 та 1998 роках – проте за рахунок транзиту до країн СНД.

Основними напрямками постачання газу з України 2004 року були Словаччина (понад 74 млрд. куб м), Угорщина (понад 11 млрд. куб м), Румунія (близько 5 млрд. куб м), Польща (4,5 млрд. куб м) та Балканські країни (понад 25 млрд. куб м).

Зростання обсягів транзиту російського природного газу дозволило “Нафтогазу України” спрямувати додатково отримані кошти на реконструкцію та модернізацію газотранспортної системи України та підземних сховищ газу.

У 2004 році “Нафтогаз України” самостійно експортував близько 4 мільярдів куб м газу. Основними отримувачами українського газу були Німеччина, Румунія, Угорщина та Польща.

Незважаючи на понадпланове споживання близько 1.3 млрд. куб м газу підприємствами теплокоммуненерго, запаси Компанії у підземних сховищах значно перевищують рівень минулого року та цілком достатні для задоволення платоспроможного попиту споживачів України до кінця опалювального сезону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *