ОСТАННІ НОВИНИ

Шурма готовий виконувати рішення Апеляційного суду, хоча дечого не розуміє

|

Народний депутат України, секретар ЛОО СДПУ (О) Ігор Шурма прокоментував для Західної інформаційної корпорації рішення Апеляційного суду Львівської області за позовом Львівської обласної організації СДПУ (О) до голови Всеукраїнського об’єднання „Свобода“, народного депутата України Олега Тягнибока про захист честі, гідності та політичної репутації і спростування відомостей, що не відповідають дійсності. Апеляційний суд Львівської області повернув справу в Личаківський місцевий суд Львова для розгляду іншим складом суду.

„Подібна до цієї ситуації у мене вже була у 2002 році, коли була апеляція у справі Шурма – Кендзьор. Тоді Апеляційний суд теж відтягував засідання до того моменту, поки завершилися парламентські перегони і стало відомо, що блок „Наша Україна“ отримав більшість голосів. На другий день, не дивлячись на те, що мене не було і я просив перенести засідання, відбулось засідання, яке повернуло справу у первинну інстанцію. Сьогодні, подібне відображення того, що було.

Я не маю жодного морального чи юридичного права кидати звинувачення чи сіяти сумніви стосовно рішення Апеляційного суду. Рішення суду, яким би воно не було, задовольняє воно мене чи ні, я зобов’язаний виконувати. Те, що прийняв суд, має буде виконане. Мені єдине в цій ситуації незрозуміло: чому попередні три засідання суду Тягнибок уникав? Він не приїжджав і суд йшов йому на зустріч, переносив засідання, а сьогодні, коли засідання суду мало відбутися і я просив адвоката повідомити, що перебуваю в Києві, і, як уповноважений фракцією СДПУ (О), не можу бути в суді, і тому просив перенести засідання, суд не пішов на зустріч. Не хочу висловлювати якихось здогадок, кажу особисту свою позицію – наскільки мені відомо, перебування у судовому залі народного депутата України це завжди нерівномірний стандарт існування, і моя присутність напевно це б урівноважила дві сторони.

Але окрім юридичних норм існують ще людські цінності і вчинки. Нехай це рішення залишиться на совісті тих, хто його приймав. Для мене важливим є одне – ми змусимо себе привчити виконувати рішення українського суду“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *