ОСТАННІ НОВИНИ

Штаб Януковича у Львові боявся дихати - депутат російської Держдуми

|

Спостерігачі з Росії, що представляють міжнародну громадську організацію „За справедливі вибори“, зафіксували 26 грудня в Західній Україні близько 1,5 тис. зауважень і порушень закону про вибори Президента України. Про це сказав на прес-конференції депутат Державної думи РФ, спостерігач від організації „За справедливі вибори“ Євген Трьопов, повідомляє УНІАН.

„За уточненими даними, від 1 тис. до 1,5 тис. зауважень і порушень було зафіксовано нашими спостерігачами в Західній Україні. Порушення також були зафіксовані й у Східній Україні, але цю інформацію ми одержимо ввечері“, – сказав Трьопов.

Він повідомив, що від місії „Справедливі вибори“ як спостерігачі в Україні працювали 97 осіб. З ними також працювали американці й ізраїльці. „Нам було цікавіше спостерігати, як проходили вибори на Заході, а ізраїльтянам і американцям – на Сході. Ввечері ми повинні зібратися і скласти повний акт порушень“, – сказав Трьопов.

Депутат Держдуми Олена Драпеко зазначила, що у Львові вона відвідала 15 виборчих дільниць. Серед зауважених технічних порушень вона назвала неопечатані скриньки, відсутність печаток і підписів членів комісії на деяких документах. Крім цього, за її словами, за день до проведення виборів Львів був „абсолютно рудим“. Але найбільше враження на спостерігачів справило рішення одного із судів Львова з приводу порушення правил агітації, у якому йшлося, що розвішування жовтогарячих стрічок, прапорів зі словом „Так!“, а також плакатів з текстом „Ющенко – наш Президент!“ не є агітацією на користь кандидата Ющенка.

При цьому, відповідаючи на питання журналіста з приводу порушень з боку штабу Віктора Януковича, Драпеко сказала, що таких спостерігачів в Західній Україні зафіксовано не було. За її словами, представники Януковича „там були під таким тотальним контролем з боку команди Ющенка, що які там можуть бути порушення, вони там, бідні, дихати боялися“.

Остаточне рішення про перебіг виборів спостерігачі організації „За справедливі вибори“ планують повідомити завтра після одержання результатів від своїх колег про порушення в Східній Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *