ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки пікетували адміністрацію керамічного заводу

|

Сьогодні, 23 грудня, члени профспілкової організації ВОСТ ВАТ „Львівський керамічний завод“ за підтримки профспілки „Воля“ пікетували адміністрацію „Львівського керамічного заводу“.

Члени незалежної профспілки звинувачують керівництво заводу, голову правління ВАТ „Львівський керамічний завод“ Юрія Бека та, за словами колишнього голови профкому заводу Ярослава Ющишина, реального керівника заводу Маркіяна Бека, у непрозорій приватизації заводу, перетворенні ВАТ у ЗАТ (рішення про це ще не підтверджене комісією з цінних паперів Фондового ринку). Така реорганізація призведе до знецінення акцій, якими володіють працівники заводу. Окрім того, пікетувальники вимагають скасування незаконних рішень суду про визнання незалежної профспілки незаконно створеною та вимагають вирішити проблеми з розподілом квартир у будинку, який споруджувався коштом заводу.

„Причиною, через яку розгорівся конфлікт, став розподіл квартир у будинку на вул. Роксолани 51, спорудження якого тривало впродовж 1992-1999 років. У 1993 році черговики, які мали отримати ці квартири, за власний кошт купили ліфти для будинку і вели роботи по охороні будинку від руйнації. Після того, як керівником заводу став Маркіян Бек, він почав переводити споруду у кооперативну власність, пообіцявши усім черговикам, що вони отримають у ньому квартири, але за умови, що люди сплачуватимуть внески у будівництво. Частина працівників заводу почала сплачувати внески“, – повідомив Я.Ющишин. Я.Ющишин заявив, що після завершення будівництва у 2001 році Маркіян Бек почав заселяти людей у квартири за власним бажанням, причому лише 40 помешкань було передано працівникам заводу, а 20 квартир – продано невідомо кому.

Начальник охорони ВАТ „Львівський керамічний завод“ Степан Світлик поінформував, що у час, коли завод не мав достатньої кількості коштів, і потрібно було вибирати між будівництвом будинку і введенням нової лінії виробництва, було вирішено вводити нову лінію, а будівництво вести за внески працівників. Я.Ющишин і люди які зараз пікетують завод, відмовились вести будівництво за власний кошт, тому тепер їх вимоги незрозумілі. На думку С.Світлика, основна вина у тому, що усі черговики не отримали квартири у цьому будинку, лежить на Я.Ющишині, який відтягував завершення будівництва, чекаючи, коли його діти виростуть, що мало б допомогти йому отримати квартиру з більшою площею.

Ніхто з керівництва до учасників пікету не вийшов, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *