ОСТАННІ НОВИНИ

Хом’яка розміняли на розблокування ДПА у Львівській області?

|

Рішення щодо відсторонення Мирослава Хом’яка від керівництва області прийняли сьогодні під час офіційної зустрічі ДПА області та Комітету підприємців Львівщини. Як повідомляє наш кореспондент, було прийнято рішення, що виконуючим обов’язки керівника ДПА у Львівській області буде Станіслав Коваленко – начальник податкової міліції ДПА області.

Голова Комітету підприємців Львівської області Тарас Сосновський зазначив, що досягнуті домовленості – дитя компромісу. “Ми маємо запевнення, що голову ДПА у Львівській області Хом’яка таки звільнять з цієї посади, ми маємо запевнення, що податкова змінить своє ставлення до підприємців іще ряд запевнень, але якщо ці домовленості будуть порушені, то ми відновимо блокування ДПА” – заявив Тарас Сосновський.

Натомість перший заступник ДПАУ Віктора Жвалюк зазначив, що тішиться із досягнутого компромісу, бо наприкінці року дуже важливо, аби податкова служба працювала на повну потужність, бо йдеться про надходження кожного дня десятків мільйонів гривень до бюджету. Він також зазначив, що підприємці Львівської області є прикладом для інших регіонів, а відтак він прибув до Львова, щоби вирішити конфліктну ситуацію. В.Жвалюк запевнив, що податкова служба є поза політикою (це викликало невеселі усмішки серед присутніх) і заявив, що ДПА концентруватиме свої зусилля виключно на наповненні державного бюджету.

Як зазначив Віктор Жвалюк, питання про перебування Мирослава Хом’яка на обійманій посаді буде вирішено після того, як він повернеться з відпустки, 6 січня. Водночас народний депутат Тарас Стецьків впевнено заявив, що Мирослав Хом’як вже не повернеться на цю посаду і висловив сподівання, що він не повернеться на жодну посаду в львівській податковій взагалі.

До речі, передумовою цієї домовленості між податковою та підприємцями стало розблокування роботи податкової адміністраці, яку протягом трьох днів блокували представники Комітету підприємців Львівщина та ГК „Пора”, вимагаючи відставки її керівництва. Одразу ж після прес-конференції представники ДПА та підприємців поїхали до будівлі ДПА у Львівській області, щоби відкрити двері до приміщення ДПА, аби її працівники відновили свою повсякденну роботу.

Представники підприємців та компанії “Пора!” блокували роботу ДПА у Львівській області упродовж трьох днів – від 21 по 23 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *