ОСТАННІ НОВИНИ

600 польських спостерігачів від партії „Право і справедливість” поїдуть у східні області через Львів

|

Завтра ввечері на запрошення ЛОО „Українська народна партія” до Львова прибуде 600 польських спостерігачів від партії „Права і справедливість”. Вже о 22 годині частина цих людей поїде потягом у Полтавську, Чернігівську, Одеську області та у місто Маріуполь, а у суботу зранку решта людей вирушить на Закарпаття та Волинь. Як повідомив прес-секретар ініціативи Польща-Україна-солідарність Роберт Петришин, від їхньої партії спостерігати за виборами приїде 1100 осіб з різних регіонів Польщі, загалом спостерігачів з Польщі буде 1500 осіб.

Голова Міської організації УНП Юрій Кужелюк нагадав, що нещодавно вони проводили переговори з партією „Право і справедливість”, яка запропонувала привезти на вибори близько тисячі осіб. Відтак у Львові та Києві було створено спеціальні штаби ініціативи Польща- Україна-солідарність. УНП допомагає партії „ПіС”, вони взяли на себе практично всю роботу щодо організації поселення та перевезення поляків зі Львова на дільниці, де вони будуть спостерігачами, та назад до Львова, решту роботи бере на себе „ПіС”. Польські спостерігачі будуть в тих областях, які курує саме УНП.

Роберт Петришин повідомив, що стати спостерігачами зголосилося півтори тисячі людей, але в ЦВК вдалося зареєструвати лише тисячу, відтак тепер доведеться вибирати. Він наголосив, що спостерігачами будуть переважно молоді люди, які попередньо пройшли тренінги у Польщі (їм пояснили нюанси нового закону про вибори президента, загальну ституацію справ в Україні та повідомили про можливі методи фальшування). Практично всі спостерігачі володіють українською або російською мовою,у східних областях групи формуватимуть так, щоби бодай один спостерігач знав російську. У Львові та у Києві в день виборів працюватимуть штаби і спостерігачі зможуть тримати з ними постійних зв’язок, також в кожній області, за словами Петришина, буде окрема людина, яка практично шукатиме правові відповіді та методи вирішення проблемних ситуацій про які інформуватимуть спостерігачі.

„Ми маємо тут статус міжнародних спостерігачів і хочемо, щоби вибори були прозорі і відповідали чинному законодавству, але серце й нас помаранчеве” – наголосив Роберт Петришин. До речі, у цієї партії справді помаранчеві емблеми, ручки, плакати тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *