ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсійному фонду бракує грошей

|

Потреби пенсійного фонду області у зв`язку із підвищенням пенсії збільшилися із 140 мільйонів гривень до 216, а відтак фонд змушений брати кредити, заявив сьогодні під час засідання сесії обласної ради керівник обласного пенсійного фонду Олексій Другов. „До серпня ми самі забезпечвали себе коштами на виплату пенсій, а з вересня це стало неможливо і тому Пенсійний фонд змушений брати кредит“ – сказав він.

Проблема, за слвоами пана Другова полягає утому, що підвищення пенсій не було забезпечене бюджетними коштами і тому виникає диспропорція у фінансуванні. Щоби її ліквідувати, слід якомога швидше прийняти державний бюджет на наступний рік і закласти там ці кошти.

Водночас, за словами Олексія Другова, підвищення пенсій до 286 гривень спричинилося до реального гальсмцування пенсійної реформи, оскільки люди, що були раніше зацікавлені у тому, щоби показати реальні надходження, а відтак, матьи більшу пенсію, перестали виходити з „тіні“. Крім того, загальмувався на самому початку процес звернень заробітчан, які могли розраховувати на пенсію, давши внески до страхового фонду. „Ми отримали таких заяв тільки 16 і на цьому процес припинився, бо все одно вони матимуть пенсію в 286 гривень“. За слвоами О.Другова, із 670 тисяч пенсіонерів області підвищення торкнулося 611 тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *