ОСТАННІ НОВИНИ

Хто з підприємців виграв на революції

|

Як позначилася помаранчева революція на бізнесі нашої області говорили сьогодні під час засідання прес-клубу реформ. Голова правління обласної Асціації малого та середнього підприємництва Олександр Максимчук наголосив, що наразі особливо не втратив ніхто: „Виграли всі, бо тепер є надія, що ця влада зміниться, відтак, що зміниться підхід до бізнесменів” – зазначив він. Щоправда, директор юридичної фірми „Центр технологій бізнесу і права”, правовий радник ЛО асоціації малого та середнього підприємництва Михайло Миксимик думає трошки інакше.

Він наголосив, що є ряд підприємств, які зазнали збитків як під час помаранчевої революції, так і під час передвиборчої кампанії. Орієнтуючись на власний бізнес, він констатував, що після першого туру потік клієнтів зменшився на 60%, а після другого туру впав практично до нуля (має бізнес у сфері освіти на юриспруденції). Проте пан Максимик вважає: „Якщо революція успішно завершиться, бо бізнес суттєво виграє, оскільки будуть чесні правила гри, можливо, це буде простіше”. М. Максимик також наголосив, що зараз, після революції, коли починає відбуватися так звана чистка кадрів, головне, аби випадково не викинули фахових людей. „Треба дивитися не так на приналежність людей до певної політичної партії, як на її фаховість. Вже минув час, коли керувати має людина, яка говорить „Слава Україні”, треба ще й фахово керувати” – важає він.

Аналізуючи стосунки підприємців з владою, які були донедавна О. Максимчук наголосив, що з підприємцями не радилися з приводу кадрової політики. „Відкрито переговорів ніхто не вів” – наголошує він. Зараз їх турбує те, що може відбутися перерозподіл ринків у Львові, як наслідок революційних змін. „Ми будемо ставити питання, щоби керівники виконували свої декларації: переговори з певних питань за круглим столом та інше” – зазначає Максимчук.

Як повідомив виконавчий директор ЛОО організації роботодавців Григорів Васильців, на Львівщині діє сорок представницьких підприємницьких організацій, з яких активними і впливовими є 10-15. Він наголосив, що навесні було підписано угоду з керівництвом області, організацією профспілок та організацією роботодавців про співпрацю, відтак тепер організації підприємців зможуть виступати не лише як дорадчі ради при виконавчих органах, але як їхні партнери, можуть, наприклад, впливати та тарифну політику, вирішувати економічні проблеми, а головне – впливати на кадрову політику. Але, щоби ця співпраця була справді ефективною, потрібно порозуміння з владою, очевидно, новою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *