ОСТАННІ НОВИНИ

Не дали ввезти “лівий” “Неоплан”

|

На західному кордоні України митники спільно з прикордонниками викрили незаконне ввезення в Україну автобуса “Неоплан” вартістю понад півмільйона гривень, який було зареєстровано в Україні за три дні до того, як його придбали у Німеччині, – повідомила прес-служба Державної митної служби України.

Митники звернули увагу на те, що водій автобуса, що за документами належав київській туристичній фірмі, нібито повертався з туристичної поїздки, у яку за кілька днів до цього виїжджав з України через той самий пункт пропуску в іншому автобусі як пасажир. Тому було вирішено провести перевірку. На запит митників польські колеги оперативно надали завірені документи про те, що “Неоплан” перетинав польський кордон на підставі німецької експортної декларації, датованої трьома днями пізніше, аніж було датовано український техпаспорт, представлений водієм до митного контролю.

За автобус, вартістю майже півмільйона гривень, респектабельна туристична фірма мала би сплатити до держбюджету понад 100 тис. грн. податків. Проти її керівників порушено кримінальну справу, автобус затримано. Згідно за статтею 201 кримінального кодексу України суд може позбавити порушників волі на термін від 8 до 15 років, автобус підлягає конфіскації в дохід держави, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

За “гарячими слідами” було проведено вибіркову перевірку транспортних засобів, що повертаються в Україну із нещодавно виданими українськими техпаспортами, в результаті чого протягом доби 15 грудня було виявлено ще 2 аналогічних порушення: у Закарпатті затримано престижний автомобіль “Ніссан-максима” 2001 року виготовлення, а в Івано-Франківську – новий “Лексус”. Обидва автомобілі було “зареєстровано” у Волинській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *