ОСТАННІ НОВИНИ

Суд у справі Скнилівської катастрофи розпочав допит свідків

|

Сьогодні на засіданні військового апеляційного суду Центрального регіону у кримінальній справі за фактом авіакатастрофи літака на Скнилівському аеродромі розпочався допит потерпілих. Першими у даній справі допитали сім’ю голови ЛМГО „Скнилівська трагедія“ Стефана Козака, який втратив 24-річного сина внаслідок авіакатастрофи.

Стефан Козак розповів, що його син, який захоплювався авіатехнікою, разом зі своїми друзями пішов на Скнилівське авіашоу 27 липня 2002 року. Сам Стефан Козак прийшов на авіашоу дещо пізніше. Стефан Козак засвідчив, що бачив як літак СУ-27УБ на авіашоу зробив декілька фігур над головами глядачів, а після фігури „коса петля з поворотом“ літак став некерованим, зачепився за дерево, почав падати на глядачів. За його словами, він сказав одразу зауважив, що літак занадто низько знаходиться над головами глядачів.

Стефан Козак також додав, що після катастрофи ще 3 дні шукав свого сина, оскільки так і не зміг з ним побачитись на аеродромі. Протягом цих днів він їздив в морги, лікарні і ніде не міг знайти свого сина. Згодом з’ясувалось, що тіло його сина ідентифікували як іншу особу.

Причиною трагедії Стефан Козак назвав загалом діючий режим у державі, стан армії, рівень дисципліни та кар’єризму, повідомляє „Контекст-медіа“.

Стефан Козак, його жінка Ольга та дочка Анна вказали на те, що після трагедії вони стали жити зовсім по-іншому – „без свят і будь-яких життєвих радощів“.

30 листопада у Львові розпочалося судове засідання у розгляді шести кримінальних справ, порушених за фактом Скнилівської авіакатастрофи. 27 липня 2002 року на Скнилівському військовому летовищі у Львові. Справу розглядає Військовий апеляційний суд Центрального регіону у складі трьох судей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *