ОСТАННІ НОВИНИ

Західноукраїнські студенти запрошують гостей зі Сходу відсвяткувати Різдво разом

|

Львівські Вищі навчальні заклади спільно із колегами з Івано-Франківська та Тернополя оголосили про проведення акції під назвою “Різдво разом”, яка проходитиме з 6 по 9 січня 2005 року. Про це у вівторок 14 грудня на прес-конференції повідомили ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук та Католицького університету отець Бориз Гудзяк.

За словами Вакарчука акція організована для того, щоб українці східних і західних областей відчули родинну близькість. “Помаранчева революція” продемонструвала, що українцям намагаються нав’язати сепаратистські настрої. Тому така акція стане показником того, що “український народ є єдиним в багатстві його різноманіття”. Студенти із західної України запросили своїх колег із східних областей до спільного святкування Різдва Христового, повідомляє інформаційний центр Комітету національного порятунку Львівщини

Іван Вакарчук переконаний, що заява Кушнарьова про те, що він не дозволить молодим людям відвідати Львівщину у зв’язку із складною суспільно-політичною ситуацією, що склалась у регіоні, не відповідає можливостям голови облдержадміністрації Харкова. “Потік студентів із східної України важко буде зупинити” – додав ректор ЛНУ ім. Франка.

Для проведення акції утворено організаційний комітет, до якого увійшли представники Львівської державної музичної академії ім. Лисенка, Львівської державної духовної семінарії, Комерційної академії, Львівської національної академії ветеринарної медицини, Аграрного університету, Банківського інституту, Державного інституту фізкультури, Інституту пожежної безпеки МНС України, Національного медичного університету ім. Данила Галицького, Національного університету ім. Франка, Національного університету “Львівська політехніка” , Українського католицького університету, Поліграфічного технікуму Української академії друкарства, Державного лісотехнічного університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *