ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради зустрілися з керівництвом УМВСУ у Львівській області

|

У суботу депутати Львівської облради, члени тимчасової контрольної комісії з перевірки порушень виборчого законодавства Михайло Ваврин, Лариса Федорів, Олесь Лемішко та народний депутат Ярослав Кендзьор зустрілись із в.о. заступника начальника УМВСУ у Львівській області Ярославом Скибою. Мета зустрічі – знайти спільні можливості забезпечення громадського порядку 26 грудня і перевірити факти минулих порушень, що стосувались УМВСУ – повідомляє прес-служба облради.

М.Ваврин повідомив, що мала відбутись Колегія керівництва управління МВС щодо кадрових питань, а саме, звільнення тих працівників, які висловили свою відтримку Вікторові Ющенку, але засідання Колегії перенесли, бо втрутилась тимчасова комісія. Депутати також радили керівництву УМВСУ не проводити до 26 грудня Колегії з кадрових питань, бо будь-які перестановки чи звільнення можна потрактувати як політичні.

Я.Скиба повідомив, що жодного тиску на працівників чи звільнення їх з посад не було. „Цього року ми не звільнили жодного керівника, а лише заповнювали вакантні посади в поточному режимі. Я готовий подати усі матеріали, рішення будь-якої наради. Якщо існує доказова база, ми порушимо кримінальні справи“. М.Ваврин та Я.Скиба домовились разом переглянути ці матеріали.

Йшлось також про те, що в більшості округів Львівщини 21 листопада загалом був забезпечений громадський порядок. Але Я.Скиба скаржився на брак міліціонерів на виборчих дільницях у другому турі голосування і звернувся до депутатів із проханням надати допомогу в людському ресурсі для переголосування 26 грудня. „Одному міліціонерові доводилось перебувати на дільниці по 3 доби, а це фізично важко. Нам не вистачає особового складу, потрібна ваша допомога і співпраця“, – сказав він. Ймовірною допомогою можуть стати члени народних дружин чи ветерани міліції. Комісія засвідчила своє занепокоєння ситуацією і фактами порушень. Зокрема, йшлось про працівників УБОЗУ, які написали заяви про підтримку В.Ющенка, а потім їх змушували відкликати заяви і підтримати обласне керівництво УМВСУ.

М.Ваврин нагадав про подання голови облдержадміністрації О.Сендеги до МВС України 1 грудня щодо звільнення обласного начальника УМВСУ. Однак у Міністерстві стверджують, що такого подання нема. У листі ж керівника апарату облдержадміністрації М.Дячишина до голови облради М.Сендака сказано, що в телефонній розмові було підтверджено його отримання працівником секретаріату МВСУ 2 грудня 2004.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *