ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ зустрівся з Папою Римським

|

Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар сьогодні мав приватну аудієнцію у Папи Івана Павла ІІ. Ця зустріч відбулася з ініціативи Блаженнішого Любомира, а Святіший Отець, зі свого боку, радо на неї погодився, – повідомив прес-секретар Глави УГКЦ отець Ігор Яців.

Передусім Любомир Гузар подякував Папі Римському за його підтримку українців у їхньому змаганні досягнути правду і справедливість, а також розповів Святішому Отцеві про моральний та духовний стан нашого народу у ці дні. Він наголосив, що протягом усього часу поодинокі особи та цілі спільноти, парафії безперервно молилися за мир, єдність та злагоду усього українського народу. На це Папа Іван Павло ІІ відреагував реплікою: „Так, потрібно завжди мати велике довір’я до Бога”. Крім того, Глава УГКЦ наголосив, що у цьому важливому історичному моменті наш народ засвідчив свою готовність відстоювати власні права навіть коштом терпінь.

У телефонній розмові Блаженніший Любомир повідомив, що Святіший Отець також ставив йому запитання, які свідчили про поінформованість Папи щодо сучасної ситуації в Україні та про його зацікавлення цим питанням. На завершення зустрічі Святіший Отець Іван Павло ІІ уділив своє благословення всьому українському народові та запевнив у своїх дальших молитвах.

Блаженніший Любомир повернеться в Україну 10 грудня.

Нагадаємо, Глава Української Греко-Католицької Церкви, другого грудня відбув до Рима. Головна причина його подорожі – зустрічі із Святішим Отцем Іваном Павлом ІІ, Папою Римським, та Секретарем Ватикану Кардиналом Анжело Содано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *