ОСТАННІ НОВИНИ

Інваліди вирішували свої проблеми

|

Сьогодні у Львові відбулися урочисті збори представників громадських організацій інвалідів, в яких взяли участь перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич, перший заступник голови Львівської обласної ради Ігор Держко. Під час зборів активістів та голів громадських організацій інвалідів було відзначено почесними грамотами за досягнення та вагомий внесок у розвиток інвалідного руху.

Під час зборів Ігор Держко наголосив, що обласна рада ухвалила єдину комплексну програму, в якій передбачено зміни щодо робочих місць для інвалідів та інтернатних установ. На реалізацію цієї програми та інших програм виділені додаткові кошти з обласного бюджету. У грудні цього року обласна рада буде приймати нові пункти у „єдину комплексну програму реабілітації інвалідів“, а кошти на виконання програми будуть закладені у бюджеті на 2005 рік, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Перший заступник голови Львівської обласної ради підкреслив, що „цього року на пільгове забезпечення медикаментів для людей з особливими потребами було виділено 6 млн. грн, а вже з наступного року планується збільшити суму до 12 млн.грн.“

Б.Матолич зазначив, що „цього року почала працювати програма „безбар’єрності“. За кошти фонду „Соціального захисту інвалідів“ пройшло навчання 100 осіб, 140 у попередні роки. Близько 300 тис. грн було витрачено на відшкодування встановлених телефонів інвалідам першої та другої групи“.

Перший заступник голови Львівської ОДА підкреслив, що на виконання всеукраїнської програми „Зір“ понад 3500 осіб були забезпечені засобами для реабілітації зору, понад сто тисяч інвалідів зору отримали безкоштовні консультації.

Під час зустрічі директор „Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування“ Олег Рибінський повідомив, що завод цього року випустив 11 500 інвалідних візків. Загалом завод обслуговує у західному регіоні України 60 тис. інвалідів.

“А Львівський автомобільний завод випустив новий автобус для перевезення людей з особливими потребами“, – повідомив Богдан Матолич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *