Відповідно до наказу Держспоживстандарту в Україні буде створено обласні комісії, які перевірятимуть хлібобулочні, кондитерські та макаронні вироби і з’ясовуватимуть, чи відповідають ті вимогам нормативних документів – відповідний наказ підписав голова Держспоживстандарту України Леонід Школьник, повідомляє прес-служба відомства.
Передбачається, що участь у дослідженнях братимуть представники громадської організації “Спілка споживачів України” та Всеукраїнської асоціації пекарів. Реалізація наказу дозволить навести порядок на ринку хлібобулочних виробів та припинити поширення на території України неякісної продукції, загалом, передбачають, що таким чином вдасться ефективніше захистити українських споживачів.
Наказ видано відповідно до умов меморандуму про співпрацю Держспоживстандарту, ВАП та Спілки споживачів України. Головною метою меморандуму є проведення заходів, які дозволять підвищити якість хлібобулочних виробів – АПК-Інформ