ОСТАННІ НОВИНИ

Нагороджують “Праведників світу” з Львівщини

|

Зараз у Львівській міській раді триває нагородження 27-ми мешканців Львівщини, серед якиє семеро – львів’ян. Людям, які удостоїлися звання „Праведник світу“, вручають грамоти та медалі з написом “На подяку від єврейського народу. Хто врятує одне життя – врятує весь світ”. Щоправда, багато “праведників“ не дочекалися цього дня і нагороди вручають їх рідним. „Праведниками світу“ визнано людей, які під час Другої світової війни рятували євреїв від фашистів.

Нагороди вручали представники посольства Ізраїлю в Україні. Перед тим, як віддати нагороду “праведникам” чи їхнім родичам, присутнім у залі людям зачитували історію тієї людини, яку врятували. Як вдалося з’ясувати, нагородження відбувається один раз на кілька років, коли, власне, визначають кількох людей, яким варто присвоїти звання “Праведник світу”. Нагородження відбувається під егідою посольства Ізраїлю та за організаційної підтримки міської ради.

Звання “Праведник світу” присвоюють людям, які в роки Другої світової війни рятували євреїв від фашистів, проте це мають бути не євреї. Загалом, “праведниками” вже визнано понад 18 тисяч людей у всьому світі, серед яких близько 2 тисяч – українці. Процедура визнання людини “праведником” тривала, оскільки всі листи, які надходять від людей, що підтримували євреїв, проходять ретельну перевірку в інституті катастофи Яд Вашем: дані перевіряють у людей, яких тоді врятували та інше – все це може тривати близько двох-трьох років. Після присвоєння звання “Праведник світу” на честь кожного праведника на території меморіалу Яд Вашем в Єрусалимі висаджують дерево.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *