ОСТАННІ НОВИНИ

КНП засуджує сепаратизм та ксенофобські прояви – заява

|

Комітет національного порятунку Львівщини виступив із заявою, у якій засуджує прояви ксенофобії та сепаратиські заклики сепаратистські дії екс-прем’єр-міністра України В.Януковича, голів Донецької, Луганської, Харківської облдержадміністрацій. Подаємо текст документа:

“Заява Комітету національного порятунку Львівщини

Сьогодні ми є свідками становлення української політичної нації, творцями якої є не лише українці, але й представники різних національних меншин, які дружно і організовано виступили на підтримку Народного Президента України Віктора Ющенка, обороняючи свої конституційні права і свободи. Такий розвиток подій не влаштовує антиукраїнські, антинародні сили, які всіляко перешкоджатимуть цьому процесу, штовхаючи до розколу Україну. Це є грубим порушенням Конституції України та міжнародного права.

Львівщина у цей складний для нашої Держави час показала приклад єдності, згуртованості, толерантності, поваги один до одного, що роздратувало певні політичні сили, які намагаються провокувати міжнаціональну нетерпимість у Галичині.

Комітет національного порятунку Львівщини засуджує сепаратистські дії екс-прем’єр-міністра України В.Януковича, голів Донецької, Луганської, Харківської облдержадміністрацій. Ми підтримуємо дії Верховної Ради України та загальноукраїнського Комітету національного порятунку, які дали рішучу відсіч цим політичним провокаторам. Доручаємо районним структурам КНП оприлюднювати такі факти з одночасним поданням до правоохоронних органів.

Вважаємо, що керівництво УМВСУ, УСБУ у Львівській області та обласної прокуратури у випадку публічних, демонстративних та масових проявів національної нетерпимості та нетолерантності зобов’язане негайно реагувати на них відповідно до чинного законодавства України.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *