ОСТАННІ НОВИНИ

„Львівтеплоенерго”, „Залізничнетеплоенерго” та „Бориславтеплоенерго” можуть залишитися без газу

|

Досі мешканці Львова та області ще могли не переживати за тепло в своїх помешканнях, оскільки НАК „Нафтогаз України” вирішила не обмежувати газопостачання Львівщини під особисті гарантії голови ЛОДА Олександра Сендеги. Проте ситуація з розрахунками за спожитий газ продовжує стрімко погіршуватися. Основними неплатниками залишаються підприємства комунальної теплоенергетики. За даними ДК “Газ України”, незважаючи на досягнуті до початку опалювального сезону домовленості, тепловики Львова і області до 25 листопада збільшили заборгованість за газ у 2,5 рази, накопичивши додатково 8,3 млн. грн. боргів.

“З прикрістю констатуємо, що добра воля НАК „Нафтогаз України” не вплинула на стан розрахунків теплопостачальників. Так, станом на 30 листопада рівень розрахунку теплопідприємств області за спожитий газ склав 53%, а аналогічних підприємств Львова – лише 17%. Найнедисциплінованішими платниками залишаються МКП „Львівтеплоенерго”, яке в листопаді спожило газу на 5,348 млн. грн., а сплатило лише 900 тис.грн., МКП „Залізничнетеплоенерго (спожило на 1,295 млн. грн., сплатило 226 тис. грн.), а також КП „Бориславтеплоенерго, рівень проплат якого за листопад склав 0 грн – зазначено у зверненні НАК “Нафтогаз України” та ДК “Газ України” до мешканців області.

Відтак ДК „Газ України” вирішила не затверджувати лімітів газу на першу декаду грудня МКП „Львівтеплоенерго”, „Залізничнетеплоенерго” та „Бориславтеплоенерго”,а це означає, що вже за кілька днів подача газу на котельні цих підприємств буде повністю припинена, якщо не покращиться рівень оплат.

„Закликаємо громадян своєчасно розраховуватися за газ та тепло, а керівників житлово-експлуатаційних та теплопостачальних підприємств – невідкладно розраховуватися між собою та з ДК „Газ України”. Адже лише від злагодженої спільної роботи залежить, чи буде теплою холодна зима.

НАК „Нафтогаз України” та Львівська облдержадміністрація закликають громадян, житлово-експлуатаційні та теплопостачальні підприємства Львівщини невідкладно розрахуватися за спожитий природний газ, аби не допустити зриву його поставок” – наголошено у зверненні, яке розповсюдила прес-служба ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *