ОСТАННІ НОВИНИ

Буняк привітав мешканців Львова з річницею референдуму

|

Міський голова Львова Любомир Буняк привітав львів`ян з річницею референдуму, що підтвердив Акт проголошення незалежності України. Настав час, щоб Україна стала справді демократичною, економічно могутньою, де пануватиме верховенство закону і справжня пошана до народу – ваажає Буняк. Подаємо текст звернення повністю.

“Шановні краяни!

Першого грудня 1991 року сталася знаменна подія – понад 90 відсотків – беззаперечна більшість громадян нашої молодої держави – вільним волевиявленням на референдумі навічно узаконили Акт проголошення незалежної України, висловивши своє бажання жити у своїй власній державі.

Цей історичний референдум 1 грудня 1991–го року, як і Декларація про державний суверенітет України, ухвалена Верховною Радою в липні 1990-го року, й Акт про Незалежність України, проголошений парламентом 24 серпня 1991-го року, й історичний референдум 1 грудня 1991-го, і прийняття Конституції — то все вікопомні віхи історії нашої історії.

Від того часу минулого тринадцять років. Від часу, коли вся Україна, не ділячись ні на Схід, ні на Захід, об”єднавшись в єдиний народ, сказала своє вагоме “Так!” незалежній державі. Сьогодні ми усі з Вами переживаємо такий же історичний момент. Зараз сталася революція, яка згуртувала народ в єдину націю. Це щасливий момент, тому що такої єдності, як зараз, не було до сих пір. Настав уже час, щоб Україна стала справді демократичною, економічно могутньою, де пануватиме верховенство закону і справжня пошана до народу.

Разом нас багато і нас не подолати!

Тільки разом ми переможемо!“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *