ОСТАННІ НОВИНИ

Діти вивчатимуть „Основи здоров`я“ з 5 класу

|

Наступного навчального року в середніх школах з 5 класу буде введено новий обов’язковий предмет „Основи здоров’я“. Серед розділів цього навчального предмету буде „Профілактика ВІЛ/СНІДу“, – заявила головний методист-організатор з біології та валеології Інформаційно-методичного центру освіти при управлінні освіти Львівської міської ради Валентина Олійник на прес-конференції, яка відбулася сьогодні у цьому Центрі.

Нині у Львові налічується 112 тис. 600 дітей, з яких підлітків – близько 38 тис. „Потрібно приділяти якнайбільше уваги роботі з підлітками, оскільки завжди доцільніше проводити профілактичну роботу, ніж потім працювати з наслідками ВІЛ/СНІДу“, – сказала В.Олійник.

Задля профілактики ВІЛ/СНІДу у Львові використовують як традиційні, так і нетрадиційні форми роботи, а саме проводять Дні здоров’я, бесіди, лекції. Водночас протягом останніх років є намагання впроваджувати новітні технології та методики, більше скеровані на те, щоб діти не тільки володіли знаннями про ВІЛ/СНІД, а й вміли застосувати ці знання на практиці, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *