ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочався суд за фактом авіакатастрофи літака СУ-27

|

У Львові розпочав виїзне засідання Військовий апеляційний суд центрального регіону по кримінальній справі за фактом авікатастрофи літака СУ-27, яка сталася на Скнилівському аеродромі 27 липня 2002 року. Засідання суду відбувається у приміщенні солдатського клубу 80-го аеромобільного полку по вулиці Стрийській, 88.

На засідання суду з’явилося близько 650 осіб, серед яких – потерпілі, родина загиблих та свідки. Щоб перевірити їх присутнгість головуючому судді Загоруйко В. знадобилося більше години. Однак, через відсутнгість одного з підсудних – пілота Єгорова, судове засідання довелося перервати до 14 години. Наразі суд намагається встановити місце перебування підсудного та причини його неявки.

Із десяти обвинувачених, судовий розгляд призначено лише по шести. За словами керівника прес-служби Західного оперативного командування Олександра Поронюка, розгляд справи триватиме близько двох тижнів.

Нагадаємо, що у жовтні 2004 року громадська організація „Скнилівська трагедія“ попросила президента Леоніда Кучму, прем’єр-міністра Віктора Януковича і Верховний Суд перенести розгляд кримінальної справи за фактом катастрофи літака Су-27 з Києва до Львова. Організація аргументувала своє прохання тим, що матеріали справи становлять понад 150 томів, а це означає, що слухання будуть тривати довше як місяць, при цьому абсолютна більшість потерпілих проживає у Львівській області і вони не зможуть бути присутніми на засіданнях суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *