ОСТАННІ НОВИНИ

Викрали понад 11 тисяч акцій вкладників ВАТ „Львівгаз“ на суму понад 250 тисяч гривень

|

Впродовж трьох місяців учасники злочинної групи вчинили викрадення понад 11 тисяч акцій вкладників ВАТ „Львівгаз“ на території Сокальського та Радехівського районів Львівщини на суму понад 250 тис. грн., – повідомили у ЦГЗ УМВС України у Львівській області.

Згідно з висновками оперативників, на Львівщині діяла злочинна група, яка спеціалізувалась на викраденні цінних паперів. Як встановили правоохоронці, жертвами злочинців стали не лише вкладники відкритого акціонерного товариства „Львівгаз“. Спочатку лідер цієї злочинної групи пробував розроблену схему викрадення акцій на одному із підприємств у Городоцькому районі. Спритнику тоді вдалось привласнити майже дві тисячі гривень.

Спочатку злочинці збирали детальну інформацію про вкладників підприємства, потім складали від їх імені договори про купівлю-продаж акцій та передавальні розпорядження до них. Документи нотаріально засвідчувалися підписом голови сільської ради та гербовою печаткою. Для цього використовувались також і підроблені реквізити. Згодом договір про купівлю-продаж акцій та передавальне розпорядження до нього декілька разів перереєстровувалися, а шахраї отримували від такої махінації чималі прибутки.

Організатора групи та його спільника було заарештовано. Не вдалося уникнути відповідальності і голові однієї з сільських рад, який допомагав шахраям привласнювати чужі акції.

Вироком Сокальського районного суду члени цієї організованої злочинної групи були засуджені до реальних термінів позбавлення волі з повною конфіскацією майна. Їх було також позбавлено права обіймати певні посади.

Вже у процесі досудового слідства викрадені акції „Львівгазу“ було повернуто їх законним власниками, а завдані збитки — відшкодовано – повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *