ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Львівської облради звернувся до своїх колег

|

Сьогодні голова Львівської обласаної ради Михайло Сендак звернувся до голів обласних рад України. Він ще раз нагадав, який вибір зробили мешканці області у другому турі виборів Президента, а також закликав своїх колег у інших областях “у цей непростий для країни час виявити державницьку позицію”. Подаємо текст звернення повністю.

Шановні колеги!

21 листопада 2004 року український народ зробив свій вибір – обрав нового Президента України.

Такої активності, як на останніх президентських виборах, здається, ще не бачила Європа. Але Європа і світ ще не бачили такої нахабної, масової та злочинної фальсифікації, яка мала місце на виборах 31 жовтня та 21 листопада цього року. І це є – незаперечний факт. Кримінальні клани розуміють – у чесній боротьбі їм ніколи не перемогти у власного народу.

Обласна, районні, міські, селищні та сільські ради Львівщини, тисячі трудових колективів, організацій, підприємств, навчальних та наукових закладів області висловлюють свою підтримку Віктору Ющенку та вважають його легітимним Президентом України.

Звичайно, ми поважаємо суверенний вибір усіх громадян України, в тому числі і на сході, і на півдні країни. Конституція України усім гарантує право вільно робити свій вибір! Але ми поважаємо і приймаємо лише самостійний вибір громадян.

Нині представники олігархічно-кланових структур розколюють країну, ділять народ на лівобережних і правобережних, донецьких і дніпропетровських, лівих і правих. „Розділяй і володарюй“ – ось їхня формула сьогоднішнього тоталітарного управління Україною. Держава дійшла до межі громадянського протистояння, до межі розколу. Через злочинні дії купки збанкрутілих політиків, наша країна опинилась перед загрозою втрати власної незалежності та самостійності.

Але ми – єдині! Ми – українці, ми патріоти своєї країни. Ми хочемо мати державу демократичну, європейську, багату, щасливу і вільну, а не кримінальну зону, у якій всі живуть по неписаним правилам. Ми – європейська нація, а не маса, якою можна маніпулювати і постійно обдурювати.

Я безмежно радий з того, що сьогодні вся країна, весь демократичний світ піднімається на захист демократичного вибору українського народу!

Закликаю Вас у цей непростий для країни час виявити державницьку позицію. Органи місцевого самоврядування, як найбільш на сьогодні легітимні органи влади на місцях, повинні взяти владу у свої руки.

Вірю у Вашу мудрість, у Ваш патріотизм. Вибір належить за Вами – чи жити у демократичній країні, чи підкорятися наказам скомпрометованої влади.

СлаваУкраїні!

З повагою,

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак

м.Львів, 26 листопада 2004 року,

№ 1523/10

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *