ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція попереджає про кримінальну відповідальність за блокування доріг

|

УМВСУ у Львівській області попередило громадян про кримінальну відповідальність за блокування транспортних комунікацій. Про це йдеться у зверненні, опублікованому ЦГЗ УМВСУ у Львівській області.

„Блокування шляхів не можна сприймати як цивілізований спосіб досягнення політичної мети, адже такі дії являються злочином. Стаття 279 Кримінального Кодексу України – Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків, – карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років”, ― сказано у зверненні.

Останніми днями окремі політичні сили на території області, використовуючи те, що Львівщина знаходиться на транспортних шляхах, які з’єднують Україну із країнами Європи, почали перекривати рух на автошляхах у напрямку державного кордону. Зокрема, такі факти зафіксовано у Мостиському та Яворівському районах, ― зазначено у зверненні.

УМВСУ у Львівській області вважає, що організатори акцій не усвідомлюють того, що такими діями вони створюють масу незручностей іншим громадянам, які змушені годинами вистоювати на дорогах, або їхати десятки кілометрів в об’їзд. Чомусь ніхто не думає про те, що у заблокованому транспорті можуть знаходитися і діти, які змушені поряд із дорослими годинами замерзати, адже на вулиці вже зовсім зимова погода, повідомляє „Вголос“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *