ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада перейняла повноту виконавчої влади

|

45 депутатів Львівської обласної ради підтримали рішення про створення Виконавчого комітету Львівської обласної ради, який виконуватиме усі виконавчі функції в області. Головою виконкому облради депутати одноголосно призначили керівника штабу Ющенка у Львівській області Петра Олійника, а його заступником – Олега Канівця, керівника фракції “Наша Україна” в облраді. П. Олійник пообіцяв, що складе свої повноваження, якщо голова ЛОДА присягне Ющенкові після свого повернення з Києва.

Загалом, депутати прийняли два рішення. Відповідно до першого, вони вирішили перебрати всю повноти влади на себе, зважаючи на нестабільну ситуацію в області. Другим рішенням вони офіційно створили виконком облради. У рішенні також зазначено, що зважаючи на реформування ЗУ “Про місцеве самоврядування”, ради мають право утворювати виконавчі комітети, щоби область не була безконтрольною.

Голова новоутвореного виконкому Петро Олійник відразу склав присягу. Він також пообіцяв зробити все для стабілізації ситуації у Львові. “Сьогодні апарат адміністрації не працює нормально не з причин своєї не фаховості, їх про то зрадили” – наголосив Олійник. Він повідомив, що не буде кадрових чисток, що люди, як працювали в адміністрації, будуть тут працювати і надалі. Він навіть не має наміру звільняти людей, які по суті зрадили країну. “Ми відмовляємося від зарплат, як працівники апарату” – зазначив Олійник. Щодо голови ЛОДА та його заступника Олійник пообіцяв, що він складе свої повноваження відразу після того, як Олександр Сендега присягне на вірність Ющенкові. Проте той сьогодні не зміг прийти на засідання сесії, незважаючи на прохання голови облради, оскільки був терміново викликаний до Києва.

Олійник також звернувся до працівників СБУ, податкової, міліції з проханням присягати новому Президентові України Ющенкові. Він наголосив, що звернеться також до ОБСЄ, ООН та ПАРЕ, щоби вони надали правову оцінку тому, що російський спецназ без згоди ВРУ зараз знаходиться у Києві, що є посяганням на територіальну цілісність нашої країни.

Зараз депутати облради розглядають питання про відсторонення від обов’язків начальника УМВСУ області, начальника обласної ДПА, Західної регіональної митниці та ДЛГО “Львівліс”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *