ОСТАННІ НОВИНИ

Триває конкурс проектів програм стосовно дітей, молоді та сім’ї

|

З 15 листопада до 15 грудня 2004 року ГУ у справах сім’ї та молоді ЛОДА проводить конкурс проектів програм, розроблених громадськими організаціями, стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї. Цей конкурс є одним із способів залучення молодіжних об’єднань до виконання загальнодержавних, регіональних програм і заходів тобто до виконання ними соціального замовлення. Мета конкурсу – визначення переможців для розподілу коштів, які передбачаються в обласному бюджеті для державної підтримки громадських організацій на виконання загальнодержавних програм і заходів, які забезпечать ефективне розв`язання соціальних проблем дітей, молоді, жінок та сім`ї за напрямками – повідомляє прес-служба ЛОДА.

З метою вивчення мотиваційних чинників та духовно-ціннісних орієнтацій сучасної молоді, визначення основних пріоритетів роботи з молоддю у 2005 році ГУ проведено соціологічне дослідження “Соціально-психологічний портрет молоді: ціннісні орієнтації та мотиваційні чинники”.

Враховуючи результати соціологічного дослідження визначено пріоритетні напрямки реалізації державної молодіжної політики у 2005 році: отримання освіти, сприяння творчому та інтелектуальному розвитку молодих людей, забезпечення зайнятості та розвиток підприємницької діяльності молоді, формування здорового способу життя молоді. Сприяння розвитку духовності, моральності, організації змістовного дозвілля молоді. А також підготовка молоді до сімейного життя та підтримка молодих сімей, підготовка виховників та волонтерів для роботи з дітьми та молоддю, розвиток громадянської активності молоді та інше.

Для участі у конкурсі допускаються проекти програм, розроблені та подані громадськими організаціями, які мають обласний статус, є юридичними особами та зареєстровані в установленому порядку, а також долучення громадськими організаціями гарантій щодо залучення ними коштів з альтернативних джерел, не заборонених законодавством, в обсязі не менше ніж 25 відсотків загальної суми кошторису витрат на реалізацію проекту. Потрібно подати: заявку на участь у конкурсі, складена за довільною формою, копію статуту (положення) громадської організації; звіт про використання державних коштів громадською організацією за минулий рік, якщо дана організація фінансувалась з обласного бюджету, проект програми та кошторису витрат для його реалізації, затверджені керівним органом громадської організації, за відповідною формою (додається); листи-підтвердження громадських організацій, співвиконавців проекту програми.

Проект програми, розроблений громадською організацією, повинен: відповідати змістові загальнодержавних та регіональних програм; бути спрямований на вирішення соціальних проблем; забезпечувати ефективність виконання програми; передбачати економічність впровадження програми і включати ефективні форми і методи її реалізації та очікуваний результат; включати використання в поєднанні бюджетних і позабюджетних коштів; поєднувати ініціативу виконавців програми з можливостями її реалізації, а також з відповідальністю за ефективне і цільове використання бюджетних коштів; включати конкретні заходи програми протягом року із зазначенням термінів, місця проведення і кількості учасників.

Документацію необхідно подавати у закритих конвертах, які будуть відкриті 16 грудня 2004 року о 10 годині. у головному управлінні у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації конкурсною комісією. Переможців конкурсу буде оголошено до 1 січня 2005 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *