ОСТАННІ НОВИНИ

„Світ без кордонів - 2004”

|

Головне управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно із міжнародною організацією AIESEC з 29 вересня до 30 листопада реалізовує всеукраїнський проект “Світ без кордонів – 2004” у Львівській області. Це проект соціального розвитку, що сприяє культурному взаєморозумінню, ознайомлюючи українських школярів та студентів з іншими культурами та традиціями шляхом живого спілкування з молодими представниками різних куточків світу, розповів прес-службі ЛОДА начальник головного управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Ярослав Кашуба.

В Україні проект реалізується вдруге. Минулого року в рамках проекту було охоплено понад 100 шкіл і ВНЗ та більше 12 тисяч учнів і студентів з таких міст, як Харкова, Одеси, Черкасів, Бердянська, Івано-Франківська, Дніпропетровська та Маріуполя. Цього року до проведення проекту було залучено вже 11 міст – також приєдналися Львів, Київ, Донецьк та Тернопіль. До України приїхали стажери з 17 країн – Італії, Франції, Нідерландів, Японії, Канади, Нової Зеландії, Індії, Румунії, Македонії, Польщі, Сингапуру, Туреччини, США, Чехії, Фінляндії, Ірландії та Вірменії. Лише у Львові вдалося охопити презентаціями понад 4000 учнів, загалом же в Україні ця цифра становить більше 45 тисяч учнів та студентів.

Як повідомив Ярослав Кашуба, в рамках проекту відбулися: конференція для стажерів з метою ознайомлення їх із особливостями спілкування з українськими дітьми та ознайомлення з культурою нашої країни; основна частина проекту – цикл уроків-презентацій серед учнів 8-11 класів у середніх навчальних закладах України та серед дітей з особливими потребами; для стажерів по регіонах; інтерактивні семінари „Дні Інтеграції“ у ВНЗ для студентів вище перелічених міст.

Ідея проекту виникла у датської студентки Анни Свенсон, яка в 2000 році приїхала до Польщі, розповів Ярослав Кашуба. Багато з того, що вона там побачила, відрізнялося від її попередніх уявлень і розбивало закладені стереотипи. Анна вважала, що агресія, ненависть та відсутність толерантності – результат непорозуміння та незнання. Люди часто поводяться агресивно лише тому, що бояться невідомого і непізнаного. Найефективніше змінити ставлення людей можна, довівши їм, що „інше” – не обов’язково „гірше”. Так народився проект „Світ без кордонів”. Вперше він був реалізований у Польщі, але вже в наступні роки цим прикладом скористалися представництва AIESEC в багатьох країнах світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *