ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрили першу чергу кардіохірургічного відділення обласного кардіологічного центру

|

Сьогодні відбулося урочисте відкриття першої черги кардіохірургічного відділення Львівського обласного центру. Будівельні роботи тут почали проводити ще у 1990-му році, проте лише цього року було вкладено найбільшу суму – 15 мільйонів гривень і практично вдалося завершити будівництво. Загалом, на зведення цього центру доведеться витратити близько 25 мільйонів гривень, а на обладнання – ще близько 28. А також, як повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Тимур Педченко, до кінця року центрові буде подаровано новий реанімобіль з найновішим обладнанням вартістю 300 тисяч гривень.

Голова обласної адміністрації Олександр Сендега під час урочистого відкриття наголосив, що за цей рік у пошуках коштів довелося обійти не мало кабінетів. „Ми довели, що коли об’єднатися і разом прагнути результату, його легше досягнути. У попередні роки було зроблено лише 20 відсотків потрібних робіт, цього ж року спільними зусиллями ми зможемо завершити будівництво” – зазначив О. Сендега. – „Цей кардіоцентр працюватиме на людину, на міць держави”.

Аби закупити необхідне обладнання для кардіохірургічного віддлення, за словами начальника головного управління охорони здоров’я Віктора Кімаковича, доведеться витратити близько 28 мільйонів гривень, ще близько п’яти мільйонів доведеться затратити на завершення всіх ремонтних робіт. І хоч хворих у це відділення почнуть приймати лише по зданні останьої черги, як зазначають самі лікарі – початок зроблено.

Львівський обласний кардіологічний центр – спеціалізований заклад, який надає діагностико-лікувальну допомогу мешканцям Львова та області. Центр розгорнутий на 220 ліжок, працюють відділення функціональної діагностики, консультативна поліклініка, клініко-біохімічна лабораторія. У новому відділенні передбачається створення відділення кардіохірургії, операційні, рентген-операційні, що дасть допомогу надавати спеціалізовану кардіохірургічну допомогу хворим відповідно до світових стандартів. Прогнозують, що відкриття нового відділення дозволить зменшити смертність від серцево-судинних захворювань на 15-20%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *