ОСТАННІ НОВИНИ

Шаховий клуб у Львові святкує 110-річчя

|

18 листопада в урочистій обстановці відбулося святкування 110-річчя Львівського шахового клубу. Перед урочистостями пройшов бліц-турнір зі „швидких“ шахів, участь в якому взяли четверо гросмейстерів та два шахісти міжнародної категорії. Серед них були наймолодший гросмейстер в історії шахів Аня Музичук та відомий львівський гросмейстер Адріан Михальчишин.

Відтак, святкування проходило в готелі „Жорж“. На урочистостях згадали ще про дві ювілейні дати: 70-річчя з дня народження відомого львівського гросмейстера, триразового чемпіона СРСР з шахів, нині уже покійного Леоніда Штейна та 50-річчя уже згаданого Адріана Михальчишина. Було нагороджено переможців щойно проведеного бліц-турніру, ювіляра Адріана Михальчишина та недавнього переможця у складі збірної України Всесвітньої шахової Олімпіади львівського гросмейстера Андрія Волокітіна.

Через щільний графік тренувань та змагань участі в урочистостях не зміг взяти лідер збірної України, львів’янин Василь Іванчук, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Офіційною датою зародження шахів у Галичині вважається 25 листопада 1894 року – дата заснування Львівського шахового клубу. В Австро-Угорській імперії Львівський шаховий клуб був найстарішим після Краківського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *