Олександр Сендега закликав мешканців регіону до виваженості та державної мудрості

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олександр Сендега напередодні другого туру виборів звернувся до виборців регіону. У зверненні він запевняє, що виконавча влада виступає за чесні і прозорі вибори та засуджує спроби порушити виборче законодавство. Подаємо повний текст звернення:

“Шановні Львів’яни!

Завершуються повноваження діючого Президента України. Відповідно до норм Закону України про місцеві державні адміністрації (розділ ІІ, стаття 8) та правилами політичної та людської коректності закінчуються і повноваження теперішніх голів обласних державних адміністрацій.

За роки незалежності Україна пройшла великий шлях. Практично подолано десятирічну економічну кризу 90-х років, реструктуризовано економіку, держава утвердила себе на міжнародній арені. Сьогодні це країна, яка швидко розвивається. Цей період не був простим та легким. Не варто його ні ідеалізувати, ні бачити у чорних кольорах. Важливо відстежувати загальні тенденції, а вони безсумнівно позитивні.

Все більш важливою у державі бачиться роль Львівщини. За багатьма показниками вона входить у п’ятірку найбільш розвинутих регіонів країни. За кілька останніх років Львівська область досягнула значного поступу і разом з Києвом, Одещиною, Донбасом та Дніпропетровщиною стала одним з головних економічних центрів України.

Це були непрості роки. Однак, всі разом ми пройшли їх достойно перш за все завдяки тому, що в суспільстві, у владних колах почалася реалізовуватися ідея об’єднання зусиль для вирішення реальних справ.

Робота в одному напрямку Уряду під керівництвом Віктора Януковича, регіональної влади, місцевого самоврядування дозволила розв’язати ряд гострих проблем у багатьох населених пунктах, у багатьох ваших оселях. Ця робота, помножена на підтримку людей, додає нам усім впевненості у майбутньому.

Саме в єднанні, консолідації різних політичних, громадських, соціальних груп, я вбачаю свою головну роль.

В останні роки ми зрозуміли і на рівні області необхідність реформування нашого суспільно-політичного життя. Діяльність нашої команди припала на період недосконалих відносин між суспільними інституціями і органами влади. Виконавча влада відчувала тиск з боку різноманітних політичних сил та фінансово-промислових груп, які іноді відстоювали діаметрально протилежні інтереси. Я намагався так організувати роботу, щоб дистанціюватися від цих впливів, не спрямовувати вектор розвитку регіону в ту чи іншу сторону, а бути чистим і чесним перед громадою – працювати на результат, на людину.

З наближенням президентських виборів політична боротьба загострилася. Окремі політичні сили у завзятті політичного протистояння перебирають міри. Все зводиться до звинувачень влади. І тоді не залишається місця ні на взаємоповагу, ні на якесь інакодумство. Гадаю, що такі методи не підвищують політичну культуру регіону. Радше дискредитують ідеї, які надихають опонентів. Складається враження, що хтось зацікавлений у навмисній ескалації напруження, наростанні нестабільності у регіоні.

Я ще раз з усією відповідальністю заявляю, що виконавча влада виступає за чесні і прозорі вибори. Це наша принципова позиція. Перший тур голосування у регіоні засвідчив, що у цілому вибори пройшли достойно і у рамках закону.

Я категорично засуджую будь-які спроби порушити виборче законодавство, з якого боку вони б не чинилися. Переконаний, що кожен факт порушення знайде належну оцінку з боку відповідних органів.

Шановні краяни.

З перспективи пройденого шляху я переконаний – період, який ми переживаємо, є дійсно доленосним. Ми не маємо права бачити світ тільки чорно-білим, не маємо права знову поділити Україну, чи стати жертвами ілюзій та помилок, як це не раз було. Тому закликаю всіх напередодні виборів до толерантності, виваженості та державної мудрості. Я вірю у львів’ян і впевнений, що вони ще раз доведуть свою демократичність та високу політичну культуру.

Нехай нам усім щастить.”

Голова Львівської ОДА Олександр Сендега

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *