ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради теж нічого не знають про створення „Галицького князівства“

|

Депутати Львівської обласної ради вперше чують про їх ініціативу створення західноукраїнської територіальної одиниці під умовною назвою „Галицьке князівство“. Про це йдеться у відповідному зверненні депутатів Львівської обласної ради, текст якого подаємо в повному обсязі.

“Протягом останнього тижня у засобах масової інформації була поширена провокативна інформація про звернення депутатів Львівської обласної та міської рад до лідера виборчого блоку „Наша Україна“ Віктора Ющенка з вимогою прискорення адміністративно-територіальної реформи та об“єднання семи західноукраїнських областей в єдину територіально-адміністративну одиницю з центром у м.Львів. Більше того у , так званому, зверненні робиться акцент на політичному підгрунті даної пропозиції. Зокрема, проанонсовану, нову територіально-адміністративну одиницю іменують Галицьким князівством або Західноукраїнською Республікою.

Ми, депутати Львівської обласної ради, стверджуємо: жодного звернення з подібними закликами ми не підписували. Більше того, появу такого роду фальшивки розцінюємо як грубу провокацію, мета якої посилити протистояння в державі напередодні президентських виборів, розколоти Україну та дискредитувати львів“ян в очах жителів інших регіонів.

Ми відповідально заявляємо, що львів“яни докладали і докладатимуть максимум зусиль для того, щоб Україна залишилась незалежною та соборною державою, а будь-які спроби сепаратизму трактуємо як прояв антиукраїнських та антидержавних настроїв.

Звертаємось до журналістів з проханням уважніше вивчати інформацію, яка надходить до вас. А авторів фальшивок застерігаємо перед великою моральною відповідальністю за свої вчинки. Закликаємо усіх об“єднатися напередодні президентських виборів і долучитись до того, щоб вибори у нашій державі пройшли чесно та відкрито“.

Під зверненям свої підписи поставили Голова Львівської обласної Ради Михайло Сендак, його заступники Андрій Парубій та Тарас Федак, керівник депутатської групи „Ділова Львівщина“ Михайло Брегін, керівник фракції „Наша Україна „ у Львівській обласній раді Олег Канівець, депутати Петро Комар, Анатолій Дейнека, Олесь Лемішко, Михайло Вовк, Яроослав Янишин.

Через Інтернет було розповсюджено інформацію, що з вимогою об`єднати західні області України в єдину територіально-адміністративну одиницю з центром у Львові до Віктора Ющенка звернулися 48 депутатів Львівських обласної та міської рад та 12 депутатів-мажоритарників Верховної Ради України від Львівщини. Штаб Віктора Ющенка та секретар міської ради Зеновій Сірик спростували цю інформацію, означивши її як неправдиву та провокативну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *