ОСТАННІ НОВИНИ

Проректор Медичного університету пообіцяв не репресувати своїх студентів

|

Сьогодні, 15 листопада, біля головного корпусу Медичного університету імені Д. Галицького зібралися представники студентського страйккому, до складу якого входять активісти “Пори”, “Спротиву”, “Чистої України”, Студентського братства “Львівської політехніки” та інших львівських вузів з метою заявити, що вони проти репресій, які застосовуються до студентів медуніверситету.

Вони викликали на розмову проректора вузу Анатолія Магльованого. Один з активістів “Спротиву” заявив, що А.Магльований забороняє своїм студентам брати участь у будь-яких політичних акціях. Між активістами та проректором виникла суперечка, у якій А.Магльований доводив, що ніяких репресій проти своїх студентів ніколи не здійснював. Проректор привселюдно пообіцяв, що якщо, за його словами “начебто репресовані” студенти, зустрівшись з ним та членами молодіжного страйккому “за круглим столом” заявлять про факт тиску на них, він звільниться зі своєї посади.

Як заявив Західній інформаційній корпорації Андрусь з “Пори”, “пан проректор сьогодні намагався показати себе святим, хоча ми знаємо, що насправді це не так”. “До нас декілька разів підходили студенти-медики та заявляли, що проти них здійснюють репресії (залякують, погрожують виключити з вузу у разі їхньої участі в студентському русі), і саме проректор А. Магльований це робить. Будемо сподіватися, що його обіцянка не розчиниться у повітрі”, – наголосив активіст “Пори”.

У свою чергу А. Магльований заявив: “Я пораджусь з ректором Львівського медичного університету і ми напишемо лист-заяву до начальника УМВСУ у Львівській області Олега Сала, що в жодному випадку не будемо застосовувати репресій проти наших студентів”.

А. Магльований зазначив, що ректор ЛНУ ім. Івана Франка Іван Вакарчук його товариш і він високо оцінив його дії щодо захисту студентів.

Як відомо, ректор Франкового університету написав лист-заяву на ім’я Олега Сала, де заперечив будь-які репресії проти студентства, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *