ОСТАННІ НОВИНИ

Судове засідання у справі Скнилівської трагедії призначили на 30-те листопада

|

Незважаючи на багато клопотань, які було подано захисниками обвинувачених під час досудового слухання, військовий суддя таки призначив справу щодо Скилівської трагедії до розгляду. Відтак, у відкритому режимі 30-го листопада у Львові у військовій частині по вулиці Стрийській, 88 відбудеться перше виїзне засідання суду. Щоправда, як повідомив адвокат керівника польотів Юрія Яцюка Віталій Домашовець, він має намір клопотати про відвід суду, експертизу записів чорної скриньки та судовий розгляд у цивільному суді.

Таку позицію він вважає найбільш прийнятною, оскільки, за його словами: „Якщо суддя при попередньому розгляді пропустив певні матеріали справи, то я навіть не уявляю, що буде робитися під час судового засідання”, – наголосив Домашовець. Під час сьогоднішньої прес-конференції Віталій Домашовець розповів журналістам, що під час досудового розгляду суддя не взяв до уваги багатьох клопотань, не забезпечив проведення експертизи записів чорної скриньки, а також обвинвальні висновки чомусь описують обвинувачення для усіх підсудних у одному томі на 800 сторінок, тож адвокати мають ще й визначати, які звинувачення стосуються їхніх підзахисних. Водночас, В. Домашовця обурило під час досудового засідання те, що суддя не взяв до уваги клопотань, які подали адвокати, а його постанова була, мабуть, „попередньо підготована”. Незрозумілим для адвоката залишається і той факт, що з десяти обвинувачених, судивий розгляд призначено лише по шести, натомість справи чотирьох вищестоящих керівників відправлено на дорозгляд, що, за його словами, автоматично мало означати, що буде дорозслідування.

Щоправда, В. Домашовець зазначає, що коли буде відхидено його клопотання про віддвід усього складу суду, то він таки подаватиме клопотання щодо експертизи записів чорної скриньки, оскільки він стверджує, що наразі було лише „тупо перекладено слова, але не ідентифіковано голосів людей, які це говорили”. А також, що матеріали слідства доводять, що пілотам не давати жодних наказів, натомість із записів чітко чути команди. Якщо справу таки розглядатиме військовий суд він вважає, що захисникам залишається лише боротися і подавати клопотання. До речі, 30-го листопада свідками у справі проходитимуть ті четверо осіб, які були в рядах обвинувачених і міський голова Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *