ОСТАННІ НОВИНИ

Академік Юхновський закликав керівників ВНЗ стати на захист студентства

|

Академік, перший заступник голови Комітету ВР з питань науки та освіти, один з найповажніших представників українського парламенту, член Центрального проводу Української народної партії Ігор Юхновський звернувся до керівників та викладачів вищих навчальних закладів. Текст звернення подаємо нижче.

“Перший тур виборів Президента України показав, що мали місце випадки тиску на студентів з боку керівництва ВНЗ. Тиск чинився різними способами, починаючи від залякування та закінчуючи підкупом, що є порушенням Закону України про вибори Президента. Агітація велася на користь кандидата від влади. Через це певною мірою було деформовано вільне волевиявлення студентства. Молодим людям, їх душам було завдано непоправної шкоди. Їх світогляд перебуває у стадії формування і відповідні дії суттєво впливають на їх життєві принципи – довіру до держави та влади, віру в громадянське суспільство та в засади демократії.

Як перший заступник голови Комітету ВР з питань науки і освіти, закликаю ректорів, проректорів, деканів, викладачів ВНЗ, усіх вчених України стати на захист чистоти свідомості студентства. Рана, нанесена душі студента у найвідповідальніший для держави час, залишиться у нього на усе життя. Україна переживає момент початку можливості скинути пута беззаконня, створені режимом нині діючого Президента Л.Кучми.

Не бійтеся! Я відповідально заявляю, що обрання Президентом України Віктора Ющенка не означає, що усі керівники будуть звільнені із займаних посад. Чесні люди, які є професіоналами своєї справи, потрібні Україні і вони будуть продовжувати працювати на благо народу України. Не бійтеся останніх погроз органів виконавчої влади! Ви, громадяни України, живете у своїй державі, не йдіть на компроміс із своєю совістю.

Шановні панове ректори! Нехай кожний студент, який навчається у вашому навчальному закладі, кожний член вашого колективу зробить вільний та свідомий вибір – це його конституційне право”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *