ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах продовжують вирубку лісу, незважаючи на протест прокурора

|

Депутат Львівської міської ради, член УНП Віра Лясковська має намір надіслати депутатський запит у правоохоронні органи щодо відновлення так званих „підготовчих робіт“ у Брюховицькому лісі, – повідомила кореспонденту Західної інформаційної корпорації В.Лясковська після вчорашнього виїзду на об’єкт, де протизаконно вирубують ліс.

„Незважаючи на протест прокурора, у Брюховичах продовжують вирубувати ліс. Після того, як ми звернули увагу правоохоронних органів на незаконну вирубку, роботи були припинені, однак три дні тому відновилися. На цей час вже встигли вирубати більше тридцяти дерев, знищують віковічні сосни, а копаючи траншею, нівечать корені дерев. І неможливо підрахувати, скільки саме знищено, оскільки вони рубають і дуже швидко замітають сліди“, – розповіла Віра Лясковська.

За словами В.Лясковської, вчора під час відвідин об’єкта, депутати викликали працівників прокуратури, органів внутрішніх справ, міжрайонного природоохоронного прокурора, представників екологічної служби для встановлення факту порушення природоохоронного законодавства, які склали у присутності свідків акти про порушення.

„Нам представили дуже цікаву документацію, стосовно якої я зараз роблю запит. Це фальшива документація, розроблений генеральний план, який затверджений всього на всього архітектором П.Горбанем. Цим генпланом передбачається будівництво вілл для товстосумів з повним знищенням усіх дерев, які там є. П.Горбань не мав жодного права видавати такий дозвіл, оскільки це не в його компетенції. Окрім того, немає містобудівного обґрунтування і в генеральному плані його не передбачено. Тобто, зі всіх боків йде тотальне порушення законів, ухилення від відповідальності. У представленій документації не вказано, кому належить об’єкт, а лише те, що на замовлення „Новобуддизайну“ ведуться підготовчі роботи“, – зазначила депутат.

Про всі виявлені порушення В.Лясковська повідомила начальника управління містобудування та архітектури Львівської ОДА Івана Олійника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *