ОСТАННІ НОВИНИ

У разі репресій студенти обіцяють знову страйкувати

|

Якщо проти активних студентів не перестануть застосовувати репресії чи навпаки їх посилять, активісти студентських організацій обіцяють знову організовувати страйки і на них виводити вже не десять тисяч людей, а кілька десятків – повідомив під час прес-конференції член новоствореного страйккому студентів Роман.

Натомість, за словами іншого активіста Ореста, зараз активні студенти вищих навчальних студентів зазнають репресій та неймовірного тиску. Так, якщо частина активістів з незрозумілих причин з’явилася у списках на відрахування, то четверо координаторів кампаній просто переховуються. Він зазначив, що вже кілька днів не ночують вдома і практично переховуються координатори кампаній, яких, за їхньою інформацією, мають добряче побити наймані молодики, так звані буц-бригади донецьких. Орест наголошує, що цим людям замовили побиття активістів, щоби бодай таким чином на певний час вибити їх з колії. Орест також зазначив, що відколи перед університетом створено барикаду, біля неї тиняються якісь підозрілі люди, але це не працівник СБУ – переконаний він. “Цими людьми керують з будинку, який знаходиться поблизу університету” – наголошує Орест, – “а не львівські правоохоронці”. Окрім цього за будинками активних студентів стежать з автомобілів.

Він важає, що проти активістів застосовуватимуть реальні сценарії: їх вибиватимуть з колії, звинувачуючи у реальних пограбуваннях, гвалтуваннях та іншому, чи відразу після відрахування забиратимуть в армію. “Загалом, є близько семисот активістів, які мають сісти”, – повідомив Орест.

“Цією заявою ми офіційно звертаємося до генрокуратури, обласного УМВС та СБУ і вимагаємо захисту для себе як громадян України” – вважає Роман. Він також зазначає, що правоохоронці повинні з’ясувати чому в місті є бритоголові, які тиняються без діла на вулиці.

Орест також заначив, що всі ці слова про залякування, репресії і переслідування не параноя. Найактивніші студенти вже не ходять по одному, тим паче не повертаються самотою з барикади. “Зараз вони лише слідкують за нами, репресії не почалися досі, бо в наших структурах немає ієрархії, відтак проблема бандитів , що вони не знають хто наспраді головний, бо такого й немає” – повідомив Роман.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *