ОСТАННІ НОВИНИ

Іванчук та Волокітін вибороли золото в шаховій олімпіаді

|

Чоловіча збірна України перемогла на шаховій олімпіаді в іспанському місті Кальвія. Українці отримали впевнену перемогу, випередивши команду Росії на три очка. Для збірної України ця перемога стала першою в її історії, до цього, шість років поспіль перемогу святкували наші північні сусіди. Серед шахістів-чемпіонів двоє львів’ян – Василь Іванчук та Андрій Волокітін.

Як повідомляє „Champion.com.ua” в останньому турі Олімпіади українська команда з рахунком 3:1 розгромила французів і набрала 39,5 очок. Ось ті шахісти, які вибороли для України цю перемогу: Василь Іванчук (Львів), Андрій Пономарьов (Київ), Андрій Волокітін (Львів), Олександр Мойсеєнко (Харків), Павло Ульянов (Харків) та Сергій Карякін (Сімферополь). До речі, 14-річний Карякін показав кращий результат на Олімпіаді і виборов особисте золото на шостій дошці. На рахунку українця 6,5 очок з 7 можливих. Найбільше же очок українській збірній приніс Іванчук – 9,5 (з 13 ти можливих), а найменше Понамарьов – 4 (з 8).

Жіноча збірна України в останньому турі жіночого турніру не зуміла вчинити опір команді Грузії і програла з рахунком 0,5:2,5. У підсумку українки фінішували на 18-му місці. Чемпіонками олімпійських ігор з шахів стали китаянки, в яких 31 очко. На другому місці завершили змагання шахістки з США – 28 очок та треті росіянки – 27,5 очок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *