ОСТАННІ НОВИНИ

Позачергова сесія міськради підтримує студентів і закликає до максимального контролю за виборами

|

Позачергова сесія львівської міської ради проходить у ці хвилини в Ратуші. Сесія відбувається під акомпанемент студентських гасел – на площі перед Ратушею зібралося від 15 до 20 тисяч студентів, що представляють практично всі вузи Львова. Студенти вимагають підтримки міських депутатів на захист своїх товаришів, затриманих за політичну діяльність.

Сесія розпочалася у доволі піднесеній атмосфері. Перед міськими радниками виступили народні депутати України Петро Олійник та Ярослав Кендзьор, які закликали міську раду докласти усіх зусиль для проведення чесних і прозорих виборів. Петро Олійник порівняв ситуацію з 37-м роком, коли „молодих людей зранку теж забирали із дому міліцейські воронки“.

Секретар міськради Зеновій Сірик провів паралелі з 91-м роком, коли у стінах міськради теж частково вирішувалосі майбутнє України. Тоді, у час ГКЧП, у міськраді було організоване цілодобове чергування депутатів, з метою не допустити переходу міста під контроль заколотників.

Зараз ризики і загрози інші, хоча Україна знову перед історичним вибором. Виступаючі наголошують на тому, що основною метою сьогодні є не допустити фальсифікації виборів, а першочергове завдання – провести звірку списків виборців на кожній дільниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *