ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво області обговорювало проблеми виборів на Львівщині

|

20 жовтня відбулася нарада щодо проблемних питань підготовки до виборів Президента України на Львівщині під керівництвом голова ЛОДА Олександра Сендеги – повідомляє прес-служба ЛОДА.

За словами заступника голови ОДА Миколи Дячишина, в області затверджено 2106 дільничних комісій, що на 35 більше у порівнянні з виборами 2002 року, більшість новоутворених дільниць не відповідають вимогам та нормам чинного законодавства. Подано застереження до ТВК про невідповідність вимогам приміщень ДВК у Жидачівському (7), Жовківському (10), Мостиському (7), Радехівському (2) та Самбірському (25). Загалом в області не відповідають нормам та вимогам 208 приміщень ДВК, площа яких замала. Такої ситуації не має не тільки в областях на Сході чи Півдні України, але й у наших найближчих сусідів (Волині, Івано-Франківщини, Тернопіллі). Заступник голови ОДА попросив переглянути можливість перенесення дільниць, які не відповідають нормам чинного законодавства в інші приміщення. Найбільше неготових приміщень дільничних виборчих комісій у Турківському (24), Старосамбірському (22), Жидачівському (28), Золочівському (14), Пустомитівському (12), Радехівському (15), Перемишлянському (9), Бродівському (16), Городоцькому (5), Миколаївському (5) районах та 12 – у Залізничному районі міста Львова.

Нарікання прозвучали й на адресу представників пожежної служби, які на думку деяких доповідаючих занадто жорстко почали контролювати стан протипожежної безпеки. Проблеми із пожежною та техногенною безпекою є у м. Львові, м. Бориславі, Радехівському, Кам’янка-Бузькому, Перемишлянському, Стрийському, Дрогобицькому, Самбірському, Турківському районах.

За підсумками наради голова ЛОДА доручив усім причетним до підготовки виборів відкинути амбіції та спільними зусиллями у найкоротші терміни вирішити усі проблемні питання.

Водночас, керівник області підкреслював, органи виконавчої влади не є суб’єктами виборчого процесу. Вони лише повинні сприяти виборчим комісіям у виконанні їх повноважень.

Участь у нараді взяли також голова облради Михайло Сендак, голови ТВК, керівник Львівського обласного виборчого штабу Віктора Ющенка Петро Олійник, народний депутат України Ярослав Кендзьор, голови райдержадміністрацій, районних рад, представники УМВС, пожежної служби, спостерігач від ОБСЄ на Львівщині Жерар Ле Марк, секретар Львівської міської ради Зеновій Сірик та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *