ОСТАННІ НОВИНИ

За перші три дні розміщення продано 50% облігацій компанії “Інтермаркет”

|

За перші три дні розміщення облігацій ТзОВ “Торгова компанія “Інтермаркет” продано уже 50% облігацій на суму п’ять мільйонів гривень, повідомляється у прес-релізі інвестиційної компанії “Оптіма-інвест”, яка є організатором випуску облігацій на загальну суму 10 млн. гривень. Офіційне розміщення облігацій розпочалося 22 вересня і закінчиться 5 листопада цього року.

Як зауважив директор Інвестиційної Компанії „Оптіма-Інвест“ Андрій Дрібнюк успішному розміщенню посприяли декілька факторів. „Перш за все, це вдало підібрані параметри емісії. Значну роль відіграв і позитивний імідж емітента, якого можна вважати регіональним лідером у галузі роздрібної торгівлі“.

На думку керівника відділу контролінгу ТзОВ Торгова Компанія „Інтермаркет“ такий ажіотаж свідчить про те, що умови емісії відповідають законам попиту та пропозиції: „Нам вдалося забезпечити конкурентну ставку дохідності. Крім того, слід відзначити правильний підхід керівництва нашої компанії до вибору андерайтера та організатора випуску. Мова йде про ВАТ „Укрексімбанк“ і ТзОВ „Оптіма-Інвест“. Наявний факт підтверджує думку про те, що Торгова Компанія „Інтермаркет“ користується довірою не лише покупців, але й фахівців фінансового ринку“.

Довідка про емісію

Рішення про проведення емісії було прийнято на загальних зборах учасників ТзОВ „ТК „Інтермаркет“ і зареєстровано в Протоколі №46 від 23 червня 2004 року. Організатор випуску ТзОВ „Оптіма-Інвест“, андерайтер і платіжний агент ВАТ „Укрексімбанк“. Слід зазначити, що це перший випадок на українському фондовому ринку, коли випуск облігацій проводить компанія торгівець цінними паперами, головний офіс якої знаходиться у Львові. До цього часу основними менеджерами облігаційних емісій виступали або київські торгівці ЦП, або банки. Розширену презентацію облігаційного займу планується провести в рамках Інвестиційного ярмарку, який відбудеться на початку жовтня цього року у стінах львівського Палацу Мистецтв.

Основні параметри емісії:

• Форма випуску – бездокументарна

• Номінал – 1 000 грн.

• Об’єм – 10 000 000 грн.

• Початок розміщення – 22 вересня 2004 року

• Закінчення розміщення – 5 листопада 2004 року

• Періодичність виплати доходів – щоквартально

• Ставка дохідності – 18% на 1-4 купонний періоди (44,88 грн. за квартал на 1 облігацію). Ставка на 5-8 купонні періоді емітент оголосить 05.08.2005 року

• Достроковий викуп – 20.09.2005 року за номіналом

• Погашення облігацій – 19 вересня 2006 року

Отримані кошти будуть спрямовані на збільшення товарообороту ТзОВ „ТК „Інтермаркет“.

Довідка про емітента

ТзОВ „ТК „Інтермаркет“ працює на ринку міста Львова та Львівської області. Супермаркети „Арсен”, мережа дисконтних магазинів „Барвінок” та гуртівні cash&carry „ІНТЕРМАРКЕТ”, є одними з найпопулярніших торгових марок в регіоні. Пріоритетним є розширення торгових мереж у найзручніших місцях – густозаселених мікрорайонах.

Об’єм від реалізації продукції у 2003 році склав 286,7 млн. грн., за перший квартал 2004 року – 95,4 млн. грн., за перше півріччя 2004 року –193,5 млн. грн.

В планах розвитку Компанії на найближчі 3 роки – будівництво п’ятнадцяти супермаркетів „Арсен” і шістдесяти дисконтних магазинів „Барвінок”. Запланований об’єм інвестицій у будівництво – 120 млн.дол.США.

Довідка про організатора випуску:

Інвестиційна компанія „Оптіма-Інвест“ входить у групу компаній „Оптіма“, яка об’єднує фінансову компанію „Оптіма-фінанс“ та компанію з управління активами (КУА) „Оптіма-Капітал“

Групу було створено як універсальну фінансову інституцію (інвестиційний банк) з метою забезпечення клієнтів максимально можливим набором послуг на фінансовому ринку. У сферу діяльності групи компаній входить організація випуску цінних паперів, послуги з управління активами інститутів спільного інвестування (ІСІ) та недержавних пенсійних фондів , послуги у сфері корпоративної реструктуризації, адміністрування пенсійних активів, а також фінансові послуги на ринку нерухомості через створення фондів фінансування будівництва (ФФБ) та фондів операцій з нерухомістю (ФОН).

Висококваліфікований персонал групи компаній „Оптіма“ забезпечує найвищий рівень послуг на фінансовому ринку. Зараз відбувається розміщення інвестиційних сертифікатів 4-ох пайових інвестиційних фондів КУА „Оптіма-капітал“ сумарною вартістю 50 млн. грн. Сукупний статутний капітал компаній, що входять у групу „Оптіма“ складає більше 3 млн. грн..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *