ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати набралися польського досвіду

|

Нещодавно близько 20 львівських депутатів повернулися із робочої поїздки Краковом та Вроцлавом. Протягом трьох днів вони зустрічалися з депутатами Кракова, ознайомилися з роботою центру адміністративних послуг та обмінялися досвідом політики щодо гіпермаркетів. У Вроцлаві депутати вивчали роботу трьох комісій – архітектури, майна і землі; молоді, спорту та туризму, а також комісії з питань культури.

“Ми отримали суттєву інформацію, яка допоможе нам розвивати у кращому керунку “єдине вікно”. Іншими словами – подивилися, як воно має правильно виглядати”, – розповів секретар ЛМР Зеновій Сірик. За його словами, державних чиновників не люблять і в Польщі, адже кількість скарг на владу там значна. Відтак у роботі “єдиного вікна” у Польщі важлива не швидкість, а чітка прогнозованість результату. “Людина точно знає, коли вона може отримати відповідь на свій запит. Крім того, можна простежити і кількість людей, які той чи інший чиновник обслужив за один день,” – наголосив пан Сірик. Наступним кроком львівсько-вроцлавської співпраці, як запланували львівські депутати, буде поїздка працівників львівського центру адміністративних послуг до Польщі, де вони безпосередньо зможуть побачити, як працюють їхні колеги за кордоном.

“Мета нашої поїздки дуже проста – навчитись чогось від сусідів, які знаходяться ближче до Європи. Бо Вроцлав пережив те саме, що зараз переживаємо ми”, – розповіла депутат львівської міської ради Тетяна Крушельницька. За її словами, наші депутати мали змогу детально ознайомитися з роботою вроцлавського водоканалу, який знаходиться у далеко кращому становищі, ніж львівський. “Втрати води там не перевищують і десяти відсотків”, – наголосила Тетяна Доріанівна. Крім того, народні обранці обговорили з польськими колегами систему догляду за парками та зеленими насадженнями, зустрілися із українською громадою Вроцлава, а також усім складом відвідали теплоенрго.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *