ОСТАННІ НОВИНИ

Польські видавництва презентували свої книжки на Форумі видавців

|

Вперше на книжковій ярмарці у Львові презентували видання польських видавництв. Загалом на стендах представлено дитячу, перекладну та художню літературу, видавничі новинки, а також книжки українских авторів у перекладі польською мовою. Значну частину на виставці відведено підбірці книжок Бруно Шульца. Програма перебування поляків на Форумі передбачає також зустрічі з відомими їхніми літераторами серед яких: Павло Смоленський, Кшиштоф Варга, Ольга Токарчук, Анджей Стасюк та інші. Презентація польської літератури відбувається у рамках святкування року Польщі в Україні.

Як зазначила під час презентації президент ГО “Форум видавців” Олександра Коваль, Форум видавців найкраще місце, щоби презентувати польську культуру і літературу. „Для мене польські видавництва завжди були еталоном до якого Україна має прагнути. Це дуже якісні видання, а книгарні у Польщі – місця, де хочеться читати“. Вона також наголосила, що польські видавництва у Львові презентує Інститут книжки, до речі, ця організація перекладає і твори українців на польську мову.

Водночас, представниця Інституту книги Урсула Подраза розповіла, що їхня організація є у підпорядкуванні Міністерства культури. У Польщі вони організовують дитсадки, де дітям читають книжки і проводять для них конкурси, у яких вони можуть виграти цікаву літератутру. Все це відбувається за підтримки видавництв. Окрім цього вже наступного року Інститут книжки планує зорганізувати велику книжкову ярмарку, яка триватиме протягом року і відбудеться у 50-ти містах Польщі. Двічі на рік вони видають каталог новинок польських видань різними мовами світу, аби поширити свою культуру. Так, прихавши до нас вони видали каталог з уривками творів українською мовою.

В рамках програми з ініціативи польських гостей сьогодні буде проведено дискусію „Бруно Шульц і Україна“ та зустріч з Павлом Смоленським, завтра відбудеться зустріч з Кшиштофом Варгою, презентація нових перекладів Ольги Токарчук та зустріч з Анджеєм Стасюком, і ще багато цікавих зустрічей заплановано на вихідні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *